Έμφαση στην πανδημία και τον εμβολιασμό έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στο μήνυμά του μετά τη λειτουργία για τα Θεοφάνεια.

Ο κ. Ιερώνυμος, αμέσως μετά την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «ήταν μια όμορφη λειτουργία, πανηγυρική, να ευχηθούμε όμως οι επόμενες γιορτές μας να είναι χωρίς αυτές τις δυσκολίες από πλευράς υγείας».

Σε εκείνο το σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος υπογράμμισε:

«Θα ήθελα ιδιαιτέρως να τονίσω, αυτή την ώρα, να ακούσουμε τη φωνή και της Πολιτείας και της Εκκλησίας κι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο, διότι αποδεικνύεται καθημερινώς ότι το εμβόλιο είναι το μόνο τείχος απέναντι σε αυτή την αρρώστια. Αυτοί που αρρωσταίνουν σήμερα εάν έχουν εμβολιαστεί περνούν πιο εύκολα, ενώ εκείνοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατακλύζουν τα νοσοκομεία και σε λίγο θα έχουμε έκρηξη στο υγειονομικό πρόβλημα της χώρας. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε, αυτή τη δύσκολη ώρα, την πανδημία και για να μπορέσουμε να πούμε ότι η σημερινή μέρα θα είναι η τελευταία που γιορτάζουμε με αυτόν τον τρόπο».