Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και την πίεση την οποία ασκεί το πανδημικό κύμα στο σύστημα υγείας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή (26/11) ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πραγματικά απελπιστική, πάρα πολύ δύσκολη» υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξηγώντας ότι οι νεκροί από κορονοϊό είναι περισσότεροι από τους νεκρούς όλων των άλλων παθήσεων που φτάνουν στα νοσοκομεία.

ΑΧΕΠΑ: 13 οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφερόμενος στο ΑΧΕΠΑ το οποίο ολοκλήρωσε την εφημερία του στις 8 το πρωί της Παρασκευής είπε πως 13 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε απλούς θαλάμους, ενώ έγιναν συνολικά 68 εισαγωγές στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, ασθενείς μεταφέρονται από το ΑΧΕΠΑ στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Για τον τεράστιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προκειμένου όσοι δεν χρήζουν νοσηλείας να παρακολουθούνται κατ’ οίκον αλλά και όσοι τελικά χρειάζονται νοσηλεία να πηγαίνουν έγκαιρα στα νοσοκομεία μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Έχει βρεθεί ανάδοχος για τη διάθεση μέσω των δήμων 6.000 smartwatches σε μοναχικούς ανθρώπους» είπε και εξήγησε πως τα «έξυπνα» ρολόγια θα μετρούν τη θερμοκρασία, το οξυγόνο, της σφίξεις και την πίεση των χρηστών συνεχώς και τα δεδομένα – με τη συναίνεσή τους, θα προωθούνται έναν κεντρικό άξονα.