Σήμερα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του λογαριασμού «Αποστολή Ζωής» από το διοικητή της ΑΤΕbank, Θ. Πανταλάκη, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου.

Ο λογαριασμός έχει ανοιχτεί στην ΑΤΕbank από το φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή», για τη στήριξη των συσσιτίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στο λογαριασμό αυτό μπορούν να καταθέτουν, όσοι το επιθυμούν, οποιοδήποτε ποσό, ακόμη και 1 ευρώ.

Η κατάθεση μπορεί να γίνει στα καταστήματα και τα ΑΤΜ της ΑΤΕbank, είτε εφάπαξ, είτε με πάγια εντολή αλλά και μέσω web banking. Επίσης, η ΑΤΕbank χρηματοδοτεί την «Αποστολή Ζωής» με 1 ευρώ, για κάθε λογαριασμό ΑΤΕ «Προοδεύω», που ανοίγεται στην τράπεζα από τους πελάτες της.

Στο χαιρετισμό του, ο διοικητής της ΑΤΕbank, Θ. Πανταλάκης, τόνισε ότι η ΑΤΕbank, στις οκτώ δεκαετίες του βίου της, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου μας και έχει συμβάλει, σε κρίσιμες στιγμές, στην επιβίωση της πατρίδας μας. «Από την συνεργασία μας με την “Αποστολή”, με το κύρος που προσδίδει η ενεργή συμμετοχή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και προσωπικά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κ.κ. Ιερώνυμου, προσδοκούμε να γράψει άλλη μια σημαντική σελίδα. Αν πετύχουμε, μπορούμε να ελπίζουμε ότι διατηρείται ακέραιο το κεφάλαιο της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, το οποίο είναι πολύτιμο για να ξεπεράσουμε ομαλότερα την κρίση και να βάλουμε τα θεμέλια για μια κοινωνία με λιγότερες αδυναμίες και ανισότητες».

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις μεγάλες ανάγκες, που έχουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ευχαρίστησε την Αγροτική Τράπεζα, που μπαίνει σε αυτό το δρόμο της αγάπης, με το πρόγραμμα «Αποστολή Ζωής», τονίζοντας ότι πρέπει να κρατήσουμε τη σύνοχή μας δυνατή και έντονη, σε μια εποχή που παρουσιάζει ρωγμές και τριγμούς.

«Αισθάνομαι συγκινημένος, πρόσθεσε ο ίδιος, γιατί αυτό το όραμα πιάνει ρίζες. Είναι η ώρα τώρα να συνεργαστούμε, για να ξεπεράσουμε δυσκολίες και να δώσουμε ένα άλλο νόημα στη ζωή μας. Η πείρα έχει δείξει ότι, αν ένας δεν έχει να φάει, θα κάνει παραβατική πράξη. Το καλύτερο φάρμακο και ο καλύτερος δρόμος είναι να απλώσουμε τα χέρια μας και ο καθένας, με το δικό του τρόπο, να βοηθήσει σε αυτό το όραμα και σε αυτή την προσπάθεια».

«Οι ανάγκες, δυστυχώς, μας ξεπερνάνε», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής», Κ. Δήμτσας, ο οποίος επεσήμανε ότι 10.000 γεύματα αγάπης διανέμονται καθημερινά σε 75 σημεία της πόλης μας, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερα. «Είναι αναγκαία μια συστράτευση των υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, ώστε να αναλάβουμε συντονισμένη δράση, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την καλυτέρευση της καθημερινότητά μας».

Η εκδήλωση έκλεισε με κοινή κατάθεση προσφοράς του Μακαριωτάτου και του διοικητή της ΑΤΕbank στο λογαριασμό «Αποστολή Ζωής», η οποία συμβολίζει και την έναρξη του προγράμματος. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ.κ. Ιερώνυμος, ο διοικητής της ΑΤΕbank, Θ. Πανταλάκης, η υποδιοικητής, Αδαμαντίνη Λάζαρη και ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής, Κ. Δήμτσας, επισκέφθηκαν το χώρο διανομής συσσιτίων της Αρχιεπισκοπής, στην οδό Σοφοκλέους.