Με σεβασμό στη φύση και τον πολιτισμό της σύγχρονης ζωής. Οι συχνές συναντήσεις τους σε διάφορα  μέρη της υφηλίου, έχουν πάντα αυτή την «πράσινη» σύμπλευση. Υποστηρίζουν ότι το περιβάλλον αφορά όλους μας ως δημιούργημα του Θεού και πρέπει να το προστατεύουμε.

Στο Βατικανό οργανώνονται περιβαλλοντικές δράσεις. Στο Φανάρι ο «πράσινος» Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος οργώνει την υφήλιο – από την Μεσόγειο έως τον Αμαζόνιο και την Καραϊβική – και υιοθετεί παρεμβάσεις για τη φύση.

Στην Ελλάδα η δραστήρια Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Διονυσία Αυγερινοπούλου εξειδικεύεται σε θέματα περιβάλλοντος. Παρακολουθεί διαθρησκευτικά τα οικολογικά θέματα και προωθεί τις «πράσινες» πρωτοβουλίες. Άλλωστε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, η Αυγερινοπούλου δίνει τον τόνο και είναι ενημερωμένη.

Και οι τρεις βρέθηκαν στη Ρώμη αυτές τις ημέρες. Ο Πάπας Φραγκίσκος στη μόνιμη έδρα του στο Βατικανό, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε διάσκεψη για το περιβάλλον και η κα Αυγερινοπούλου σε μια κρίσιμη κοινοβουλευτική προετοιμασία για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Ακρόαση με τον Πάπα Φραγκίσκο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό
Παλαιότερη επίσημη επίσκεψη της κα Αυγερινοπούλου στο Φανάρι και συνάντησή της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο για θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος. 
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.