Με το «Βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών 2021» θα τιμήσει απόψε, Τετάρτη (29/9) ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης την ακτιβίστρια και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- ιδρύτρια και εκτελεστική διευθύντρια του Women’s Peace Network, Wai Wai Nu, στο πλαίσιο του 9ου Athens Democracy Forum.

Ειδικότερα, το βραβείο απονέμεται σε αναγνώριση της ουσιαστικής συνεισφοράς της στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μιανμάρ, καθώς και του αγώνα της στην ενδυνάμωση των νέων, των γυναικών και των εθνοτικών ομάδων της χώρας της. Οι εργασίες το 9ου Athens Democracy Forum που ξεκίνησαν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και θα διαρκέσουν έως την 1η Οκτωβρίου φέτος επικεντρώνονται στην «Ανθεκτικότητα και Ανανέωση», ενώ συμμετέχουν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, τον κόσμο των επιχειρήσεων, την κοινωνία των πολιτών και φορείς από μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Οι συμμετέχοντες καλούνται να αναζητήσουν πραγματικές λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Δημοκρατία, με στόχο την αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

«Τι μάθαμε από τις επικαλυπτόμενες κρίσεις και πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις και τις τρομερές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας: Κλιματική αλλαγή, κοινωνική ανισότητα, πολωμένη πολιτική, αμφισβητούμενα οικονομικά συστήματα και μια δύσκολη σχέση με την τεχνολογία». Τα θέματα αυτά θα αναλύσουν σε ειδικά πάνελ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Irina Bokova – πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO, ο Toomas Hendrik Ilves– πρώην Πρόεδρος της Εσθονίας, o Péter Szijjártó – υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου της Ουγγαρίας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο ιστορικός και συγγραφέας Yuval Noah Harari, ο Joseph E. Stiglitz – οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia, o διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Ai Weiwei, κ.ά.

Και φέτος το Athens Democracy Forum είναι ανοιχτό διαδικτυακά και μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι με μία απλή εγγραφή πατώντας εδώ.