Τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα στις 16:00 στο Νέο Κοιμητήριο στο Ηράκλειο Κρήτης συγγενείς και φίλοι στον 20χρονο Γιώργο, που σκοτώθηκε χθες το πρωί (26.09) σε τροχαίο με τη μηχανή που οδηγούσε.

Ο νεαρός, που έχει πατέρα δικηγόρο και μητέρα καθηγήτρια στο Καπετανάκειο, σπούδαζε Λογιστική στο ΕΛΜΕΠΑ.

Κρήτη: Πώς έγινε το δυστύχημα

Το ρολόι έδειχνε 6:30 το πρωί όταν ο 20χρονος έβγαινε με τη μοτοσικλέτα του από την Κυρίλλου Λουκάρεως προς την Αγίου Μηνά. Ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του με αποτέλεσμα να καρφωθεί σε κολώνα φωτισμού.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία την ζωή του. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ωστόσο οι διασώστες δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τον άτυχο φοιτητή.

Τι έδειξε η αυτοψία των τροχονόμων

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Το άψυχο σώμα του, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν, βρέθηκε σε απόσταση περίπου έξι μέτρων από το αρχικό σημείο της πρόσκρουσης, ενώ η μηχανή σε απόσταση περίπου 20 μέτρων αναφέρει το cretapost.gr.

Αυτό που διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, από την αυτοψία των τροχονόμων ήταν ότι ο οδηγός της μηχανής δεν πρόλαβε να πατήσει φρένο, αφού δεν εντοπίστηκαν ίχνη από φρενάρισμα στο οδόστρωμα.

Μάλιστα ο άτυχος Γιώργος φέρεται, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, να μην είχε το δίπλωμα που απαιτείται για τη μεγάλου κυβισμού μηχανή ιδιοκτησίας του. Και αυτό καθώς ο νεαρός ήταν 20 ετών, ενώ για να αποκτήσει το απαραίτητο δίπλωμα θα έπρεπε να είναι 21. Από την Αστυνομία έχει ζητηθεί να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν ο άτυχος νέος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Φορούσε κράνος

Ο άτυχος 20χρονος πάντως φορούσε κράνος ωστόσο όπως λένε πηγές στο cretapost δεν τηρούσε τις κατάλληλες προδιαγραφές. Ο φοιτητής τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι και άφησε στο σημείο του δυστυχήματος, την τελευταία του πνοή.

Τα αίτια πρόκλησης του θανατηφόρου τροχαίου σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, διερευνά η Τροχαία Ηρακλείου.

Ο Γιώργος ήταν το 40ο θύμα της ασφάλτου στην Κρήτη, ενώ μόλις λίγες ώρες μετά, στη μακριά λίστα προστέθηκαν το βράδυ της Κυριακής, δύο ακόμη άτομα που έχασαν τη ζωή τους στα Χανιά.