Την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα εξέφρασε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Στο ίδιο πνεύμα με τον Νίκο Καπραβέλο ο οποίος επισημαίνει την ανάγκη λήψης μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί μία πιθανή τραγωδία μέχρι τα Χριστούγεννα, ο κ. Παυλάκης, με αφορμή την έξαρση στη Βόρεια Ελλάδα καλεί για την άμεση επιβολή περιοριστικών μέτρων. «Η μετάλλαξη Delta δεν χαρίζει κάστανα και δεν σταματιέται παρά μόνο με την διακοπή των ανθρώπινων επαφών. Προβλέπω ότι αν δεν γίνει κάτι σοβαρό από άποψη μέτρων, θα έχουμε επανάληψη του περασμένου χρόνου» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κορονοϊός – Παυλάκης: Μας περιμένει δύσκολος χειμώνας

Όπως υπογράμμισε ο γιατρός, η επιδημία δεν βρίσκεται στο τέλος της αλλά σε πλήρη ανάπτυξη και αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα φάση. Γι’ αυτό το λόγο ο καθηγητής προτάσσει την ανάγκη να καθαρίζονται οι εσωτερικοί χώροι και να επισπευσθούν οι εμβολιασμοί σχολιάζοντας ότι «ακόμα βρισκόμαστε αρκετά πίσω».

Ο κ. Παυλάκης δήλωσε επίσης ότι μας περιμένει δύσκολος χειμώνας και πως πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα ώστε οι εμβολιασμένοι να μπορέσουν  να εκμεταλλευτούν τα προνόμια τους. «Αν δεν γίνει αυτό θα έχουμε αποτύχει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα κρούσματα στα σχολεία και τις πρώτες αναστολές τμημάτων στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παυλάκης διευκρίνισε πως κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Delta. «Από πέρσι λέγαμε ότι ο ιός μεταδιδόταν στα σχολεία. Όχι όμως όπως η μετάλλαξη Delta. Ο ιός είναι μπροστά ».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας με τον «μαϊμού» εμβολιασμό ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο, ο ιατρός έκανε λόγο για αηδιαστικό συμβάν , για καταστροφή δημόσιας περιουσίας και για αντικοινωνική συμπεριφορά. «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαιολογία, πρέπει να υπάρξει άμεση απόλυση για τους εμπλεκόμενους και εισαγγελική έρευνα. Είναι μια κολάσιμη πράξη».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.