«Καμπανάκι» για δύο περιοχές της χώρας κρούει η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, η οποία απόψε περιλαμβάνει την εκτίμηση της εβδομαδιαίας θετικότητας ανά περιφερειακή ενότητα.

Βάσει του δείκτη αυτού, ο οποίος προκύπτει από τον λόγο των κρουσμάτων κορονοϊού επί των τεστ, οι εν λόγω περιοχές έχουν ξεπεράσει το «όριο συναγερμού» (3%).

Στον αποψινό, λοιπόν, «πίνακα 3» της ημερήσιας ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ («Ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021 [2021 W37]») συναντάμε, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω τιμές:

  • Καστοριά 3,23%
  • Μύκονος 3,50%

Αρκετές είναι, εξάλλου, οι περιοχές που πλησιάζουν το 3%. Συγκεκριμένα, με θετικότητα άνω του 2% βρίσκουμε τις Π.Ε. Δράμας, Θεσπρωτίας, Πιερίας, Ροδόπης, Ρόδου, Πέλλας, Ικαρίας, Καβάλας, Κιλκίς και Θήρας.

Δείτε, αναλυτικά, τη θετικότητα σε όλη τη χώρα:

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.329 νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Τα 451 εξ αυτών εντοπίστηκαν στην Αττική.

Οι θάνατοι λόγω της Covid-19 σήμερα, Τετάρτη (22/9), ανέρχονται σε 26. Κατά την ίδια ανακοίνωση, 333 ασθενείς με τη νόσο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.