Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται και η κοινότητα Κουρκουλοί στην Εύβοια, που βρίσκεται στο επίκεντρο των καταστροφών.

«Το χωριό εκκενώνεται συνεχώς. Η κατάσταση είναι τραγική. Τα σπίτια δεν έχουν προβλήματα γιατί έπεσε όλο το χωριό επάνω. Καταφέραμε και κρατήσαμε, χωρίς να καούν σπίτια, αλλά κάηκαν όλες οι περιουσίες. Καταστράφηκε ο κόσμος οικονομικά. Τελειώσαμε. Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό το πράγμα. Δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε νερό. Έχουμε πολλά προβλήματα», δήλωσε σε εκπομπή της ΕΡΤ ο πρόεδρος της κοινότητας Βασίλης Χριστοδούλου.

Στα σπίτια τους επιστρέφουν όσοι έχουν προβλήματα υγείας. «Επιστρέφουν οι κατάκοιτοι και οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας που δεν έχουν που να πάνε. Ορισμένοι νέοι έχουν γυρίσει, ενώ άλλοι έχουν πάει Χαλκίδα. Πώς να γυρίσεις όμως σε μια τέτοια κατάσταση;».

Όπως είπε ο κ. Χριστοδούλου στην περιοχή δεν υπάρχει πια κανένα πεύκο. «Το 95% ήταν (συλλογή) ρυτίνης από τα πεύκα» είπε για την απασχόληση των κατοίκων με αγροτικές εργασίες. «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα πεύκο. Έχει καταστραφεί όχι μόνο το χωριό Κουρκουλοί, αλλά γενικότερα όλη η περιοχή» ανέφερε.