Μια πρόβλεψη που κάνει λόγο για επιδείνωση των ανέμων στην περιοχή της μεγάλης φωτιάς στη Σταμάτα αλλά και για υψηλή ευφλεκτότητα της καύσιμης ύλης κάνει στο Newsbeast ειδικός ερευνητής στο meteo.gr.

«Είναι μια δύσκολη πυρκαγιά καθώς εκδηλώθηκε πολύ κοντά σε ζώνη μίξης, με την ευφλεκτότητα της καύσιμης ύλης να είναι πάρα πολύ υψηλή» μας λέει ο πυρομετεωρολόγος και συνεργάτης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Θοδωρής Μ.Γιάνναρος και συνεχίζει: «Με βάση τις μετρήσεις από το δίκτυο των σταθμών του ΕΑΑ-meteo.gr, στην περιοχή πνέουν άνεμοι στα 3-4 Bf, τοπικά και 5 Bf. Η υγρασία είναι αρκετά χαμηλή (20-30%) και οι θερμοκρασίες κοντά στους 30-32 βαθμούς.

Με βάση τα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επιδεινωθούν, με τον άνεμο να ανεβάζει ένταση και να φτάνει μέχρι και τα 6 Bf αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ.

Επίσης, η ευφλεκότητα της καύσιμης ύλης φαίνεται να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρότι συνήθως αυτό το διάστημα καταγράφεται γενικά υποχώρηση».