Σε κατάσταση απελπισίας βρίσκεται μια μητέρα με τα δύο δίδυμα παιδιά της η οποία διαμένει στο ΚΥΤ της Σάμου εδώ και μήνες. Το ένα από τα δύο επτάχρονα αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στην Αθήνα ώστε η κατάστασή του να εκτιμηθεί από παιδοψυχίατρο αλλά οι αρμόδιες Αρχές βάζουν «φρένο» στη μεταφορά του.

Σύμφωνα με την «Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος» η μητέρα είχε κάνει αίτηση για άσυλο που τον Μάιο απορρίφθηκε. Τότε κατευθύνθηκε προς το βουνό του νησιού με στόχο να βάλει τέρμα στη ζωή της μαζί με τα δύο επτάχρονα. Συνελήφθη όμως από τις Αρχές και κρατήθηκε με τα παιδιά σε κοντέινερ της αστυνομίας για 24 ώρες.

Το άρρωστο παιδί έπαθε κρίση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σάμου. Οι γιατροί επεσήμαναν πως είναι απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας αλλά λόγω της απόρριψης της αίτησης ασύλου και εξαιτίας έλλειψης χρημάτων η οικογένεια παραμένει εγκλωβισμένη στο νησί.

Η ανακοίνωση που δημοσίευσε η «Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος» όπως δημοσιεύθηκε στη σελίδα της στο Facebook:

Μητέρα δύο δίδυμων παιδιών επτά χρονών, μένει στο ΚΥΤ Σάμου εδώ και πολλούς μήνες. Το ένα της παιδί αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά θέματα.

Ιατρική γνωμάτευση της παιδιάτρου του Νοσοκομείου Σάμου για «άμεση εκτίμηση από παιδοψυχίατρο σε Γ.Ν.Παίδων στην ενδοχώρα», στις 11/5/2021. Τη γνωρίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στη Σάμο και βέβαια η Διοίκηση του ΚΥΤ όπως μας ανέφερε η ίδια.

Στις 11/6/2021 της κοινοποιείται απορριπτική στο μεταγενέστερο αίτημά της για άσυλο, παίρνει τα παιδιά της και κατευθύνεται στο βουνό με σκοπό την αυτοκτονία. Συλλαμβάνεται και μαζί με τα δυο παιδιά της κρατείται, όπως μας λέει, σε κοντέινερ της αστυνομίας για ένα εικοσιτετράωρο.

Το άρρωστο παιδί παθαίνει κρίση εκεί και μεταφέρονται όλοι επειγόντως στο Νοσοκομείο Σάμου.
Δεν υπάρχει τρόπος μεταφοράς τους στην Αθήνα για να νοσηλευτούν. Έχει λέει απορριπτική και δεν υπάρχουν χρήματα για την μεταφορά, τη στέγαση, την περίθαλψή τους.

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα.

Αν αυτό δεν είναι απάνθρωπο, ντροπιαστικό, εξευτελιστικό τότε τι είναι; Μεταναστευτική πολιτική;

Από 11/5/2021 εκλιπαρεί απεγνωσμένα για μεταφορά σε ειδικό γιατρό, όπως της συστήθηκε.

Ποιος ευθύνεται για όλο αυτό και τόσα άλλα που ποτέ δεν θα μάθουμε;

Εγκλήματα που κάποτε θα λέμε ότι δεν ξέραμε πως συνέβαιναν δίπλα μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΑΜΟΣ 13/6/2022Μητέρα δύο δίδυμων παιδιών επτά χρονών , μένει στο ΚΥΤ Σάμου εδώ…

Posted by Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος on Sunday, June 13, 2021
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.