Άστραψε και βρόντηξε ο παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης, εφημέριος του Αγίου Γεωργίου Ανωγείων, κατά στελέχους της Χρυσής Αυγής ο οποίος άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο ο αγαπητός στη Κρήτη ιερέας έκανε το κήρυγμά του ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Ο παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με τη neakriti.gr , απάντησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο, καθώς το διάπυρο αντιφασιστικό του κήρυγμα στην επέτειο του “ΟΧΙ” είχε συγκεντρώσει τα πυρά των χρυσαυγιτών.

«Άκου φασίστα… Τα εναντίον μου λιβελογραφήματα από χρυσαυγίτικους κονδυλοφόρους τα προσπερνάω, γιατί με τους υμνητές του Ράιχ, που άφησε πίσω του 50 εκατομμύρια νεκρούς στην Ευρώπη, με τους νοσταλγούς των Νταχάου και των Άουσβιτς, τους συνεργάτες των Γερμανών, γνωστοί και ως “Γκεσταμπίτες”, τους φασίστες που ισοπέδωσαν το χωριό μου, τους χειροκροτητές και υποστηρικτές των Απριλιανών του ’67, τους νεοφασίστες που δολοφονούν νέους ανθρώπους, τους νεοΝΑΖΙ που κηρύττουν το μίσος, διάλογο δεν κάνω! Για όλους αυτούς έχει μιλήσει η ιστορία, η οποία τους έχει δικάσει και καταδικάσει! Ποτέ πια Φασισμός!!! Αρκετά τον έχει πληρώσει αυτός ο τόπος… Ας κλείσουμε μια και καλή στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το αβγό του φιδιού».

Το κείμενο της Χρυσής Αυγής που προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του εφημέριου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο άμβωνας δεν είναι αναλόγιο διαλέξεων, και προπαντός πεδίον προβολής απόψεων άσχετων με τα “εν εκκλησίαις” τελούμενα, ειδικά όταν οι “διαλέξεις” αυτές μετατρέπονται σε ακατάσχετη πολιτικολογία. Διότι αυτό πράττεις, παπά. Κι ούτε μπορείς να το παίξεις “ο Πρόδρομος”, γιατί καμιά Ηρωδιάδα δεν καραδοκεί στη γωνιά για να “ζητήσει την κεφαλήν σου επί πίνακι”. Τίποτε, λοιπόν, δε “ρισκάρεις”, παπά. Απλώς, ενεδύθης μισθοδοτούμενος ένα ράσο, ασφαλίστηκες σ’ ένα ΤΑΚΕ, κι εξασφάλισες πως κι αν δε σπείρεις θα φας, και βρήκες κι έτοιμα αντανακλαστικά, ανθρώπων που ‘δαν το χωριό τους να καίγεται απ’ τον κατακτητή, κι όσοι δεν το ‘δαν, ιδίοις όμμασι, το ζουν καθημερινά μέσ’ απ’ τις διηγήσεις όσων το βίωσαν. “Ιδανικό” περιβάλλον, για να βαφτίσεις “αντιφασισμό” την ακατάσχετη αμετροέπεια που σε διακρίνει. Αλλά κι εκεί που “κοντράρεις” “το σύστημα”, τζούφια είναι η “κόντρα” σου. Γιατί όσοι το κοντράρουν αληθινά, δε γίνονται γλάστρες, μαϊντανοί και κράχτες για πελατεία στα μέσα των εργολάβων που το συντηρούν, αλλ’ απομονώνονται κι ο λόγος τους αμαυρώνεται μέχρι να καταστεί μισητός απ’ το πλήθος. Και στο τέλος, αποδιωγμένοι απ’ όλους, μαστιγωμένοι και χλευαζόμενοι, ανεβαίνουν το Γολγοθά και καρφώνονται στο Σταυρό».

Όλα είχαν ξεκινήσει από το κήρυγμα του παπα-Ανδρέα για την 28η Οκτωβρίου, που ήταν αφορμή για την επίθεση από το μέλος της Χ.Α., μεταξύ των άλλων ανέφερε τα εξής:

«Το ελληνικό ΟΧΙ ξεστόμισε ο φασίστας Ιωάννης Μεταξάς. Όμως δε θα μπορούσε να το ξεστομίσει αν δεν ένιωθε την πίεση από το λαό, του εγκλήματος του φασισμού που είχε εγκαταστήσει στη χώρα. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι ιστορικά αυτός το ξεστόμισε αλλά ο λαός το επέβαλε.

Τώρα τόσα χρόνια μετά από αυτό το μέγα ΟΧΙ, που ανέδειξε την Ελλάδα στην πιο μεγάλη αντιστασιακή χώρα του μεγάλου εκείνου Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που κανείς δεν ήθελε να αντιταχθεί στον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, εμείς αντιταχθήκαμε.

Τώρα πέρασαν τα χρόνια και επήλθε η νέα εισβολή στην Ελλάδα, χωρίς να ερωτηθούμε αλλά με τη συναίνεση των δικών μας πολιτικών φορέων, των λεγόμενων δημοκρατικών και σοσιαλιστικών φορέων που είπαν το μεγάλο “ναι” που κατέστρεψε όλη τη χώρα. Την ίδια ώρα θα μπορούσαν να είχαν πει ένα “όχι” διαπραγμάτευσης, ένα “όχι” αντίστασης, ένα “όχι” το οποίο θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα από την πλεκτάνη στην οποία την ενέπλεξαν.

Όμως δεν τόλμησαν να πουν κανένα ΟΧΙ και έκτοτε λένε συνεχώς ναι, ναι, ναι…

-Ναι στην τρόικα.

-Ναι στο Δ.Ν.Τ.

-Ναι στη γερμανική κυριαρχία στη χώρα.

-Ναι στο ξεπούλημα.

Και δεν έχουν τελειωμό τα ναι, μέσα από παραπλανήσεις του κόσμου, με συνεχή ψεύδη και εξευτελισμούς τους οποίους υφίσταται αυτός ο λαός. Όμως αυτός ο λαός, τον οποίο μεθόδευσαν να ρίξουν σε αυτή τη πλεκτάνη, άξιζε μια καλύτερη τύχη. Κανείς όμως δεν τόλμησε να αντισταθεί σε όλη αυτή την τραγική εμπλοκή στην οποία τον έριξαν.

Δεν τόλμησαν ούτε οι πνευματικοί μας άνθρωποι, δεν τόλμησαν ούτε οι φορείς των θεσμικών οργανώσεων, ούτε οι εκπαιδευτικοί μας προστάτες που λένε “ναι” στην Παιδεία. Ποια Παιδεία και τι να την κάνεις όταν είσαι ανελεύθερος;

Εμείς είμαστε πραγματικά ανελεύθεροι με καταστάσεις πολέμου εντός εισαγωγικών, γιατί τώρα ο οικονομικός πόλεμος που έχουμε στη χώρα είναι ίσως περισσότερο καταστροφικός από τον πόλεμο του 1940-44 με τη γερμανική εισβολή στη χώρα.

Γιατί πλέον υποφέρουν από τα 10 εκατομμύρια τα 9-9,5 εκατομμύρια που είναι μπλεγμένα σε αυτή την καταστροφή.

Και μόνο οι 500.000 ή το 1 εκατομμύριο του ελληνικού λαού είναι έξω από αυτή την ιστορία για να υπηρετούν όλα τα “ναι” και για να είναι υποστηρικτές αυτής της ιστορίας που περιέπεσε η Ελλάδα.

Τώρα όλη αυτή η πολεμική αποπροσανατολισμού συνεχίζεται και δεν ξέρουμε πού θα φτάσει ακόμα, διότι τώρα μας λένε ότι τελείωσαν τα βάσανα, τώρα θα ξεφύγουμε από τη δυσκολία, τώρα θα κάνουμε αυτό, τώρα θα κάνουμε εκείνο…

Όμως τίποτα δε θα γίνει από όλα αυτά διότι, παρά τους μηχανισμούς παραπλάνησης που γίνονται από τους κυβερνώντες για να ετοιμάσουν εκλογές ή να φέρουν νέες καταστάσεις, δεν υπάρχει κανενός είδους πραγματική διέξοδος. Θα υπάρξουν παραπλανήσεις, μεθοδεύσεις και ξεγελάσματα και εντέλει θα υπάρξουν καταστροφές. Γιατί αυτός ο οικονομικός πόλεμος, ο οποίος συνεχίζεται αδιάλειπτα, κοστίζει τεράστιο τίμημα αίματος, αγωνίας, αποπροσανατολισμού και ανελευθερίας του ελληνικού λαού. Ανελευθερία η οποία συνταυτίζεται με την έλλειψη των κυριαρχικών δικαιωμάτων, τα οποία ξεπουλήθηκαν».