Πρεμιέρα έκαναν σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων κλήθηκαν να αναπτύξουν κείμενο με τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο», που αφορά τα εφόδια και τις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι νέοι για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής. Επίσης κλήθηκαν αν σχολιάσουν το κείμενο του Νίκου Γκάτσου «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά».

Δείτε εδώ τα θέματα

Αύριο Τρίτη 15 Ιουνίου αρχίζουν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) με τα Νέα Ελληνικά.

Φέτος, πάνω από 100.000 υποψήφιοι συμμετέχουν στις εξετάσεις και ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Βασικός όρος για την προσέλευση των υποψηφίων και των καθηγητών στα εξεταστικά κέντρα είναι η ύπαρξη αρνητικού self test για τον κορονοϊό.

Πανελλήνιες 2021: Απαραίτητη η μάσκα

Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο έγγραφο, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, ενώ των ΕΠΑΛ με το Δελτίο εξεταζομένου και την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας που φέρει φωτογραφία.

Επίσης, υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει self test και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Κατά την διάρκεια των εξετάσεων θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.