Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αφίξεις των τουριστών στην Ελλάδα έχει ήδη δρομολογηθεί, με «δικλείδες ασφαλείας». Οι έλεγχοι που θα γίνονται στους ταξιδιώτες και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες ζητούν οι τουρίστες να κάνουν PCR τεστ για τον κορονοϊό, ωστόσο το πρόβλημα είναι είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τόσο μεγάλο όγκο τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση και το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. 

Μοντέλο Σιγκαπούρης: Τα τεστ αναπνοής για τον κορονοϊό

Η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες που είναι θετικοί στον κορονοιό και υπάρχει έντονος προβληματισμός ιδιαίτερα στα χερσαία σύνορα, Εύζωνος και Προμαχώνα για το ενδεχόμενο να προσπαθήσουν ορισμένοι ταξιδιώτες να περάσουν με πλαστά πιστοποιητικά.

Γι αυτό τον λόγο υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.