Μάχη Κροίσων για ένα κομμάτι γης απέναντι από τη Σπιναλόγκα! Άραβες Μίδες, Ρώσοι μεγιστάνες, Ελβετοί μεγαλοεπιχειρηματίες και Αμερικανοί επενδυτές έχουν στήσει χορό εκατομμυρίων αγοράζοντας μετά μανίας «φιλέτα» στην περιοχή της Πλάκας και της Ελούντας, τα οποία έχουν τη μοναδική -και περιζήτητη πλέον- θέα στη Σπιναλόγκα.

Η κυκλοφορία του best-seller της Βικτόρια Χίσλοπ για το Νησί των Καταραμένων εκτόξευσε στα ύψη την αξία της γης στη συγκεκριμένη περιοχή και τα στρέμματα αποτιμώνται πλέον σε… χρυσάφι!

Κτηματομεσίτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή που βρίσκεται απέναντι στη Σπιναλόγκα μίλησαν στην Espresso λέγοντας ότι η περιοχή λόγω της τοποθεσίας και του φυσικού κάλλους ήταν ανέκαθεν δημοφιλής, ενώ η αξία της δεν χάνεται ποτέ.

Οι ίδιοι επισήμαναν ότι υπάρχουν οικόπεδα προς πώληση, ωστόσο οι τιμές τους είναι υπερβολικά υψηλές έως εξωπραγματικές, με αποτέλεσμα τη μερίδα του λέοντος να την έχουν πάρει ζάπλουτοι ξένοι οι οποίοι έχουν αγοράσει αξιοζήλευτα οικόπεδα και έχουν χτίσει παλάτια αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες, μεταξύ των Κροίσων αυτών μαίνεται ένα είδος πολέμου για το ποιος θα προλάβει να αποκτήσει το πολυπόθητο κομμάτι γης που θα βλέπει στη Σπιναλόγκα.