Μπορεί ένα βιβλίο ή ένα τηλεοπτικό σίριαλ να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά ακινήτων μίας περιοχής; Η διεθνής εμπειρία απαντά καταφατικά αλλά η προοπτική αυτή δεν ήταν πολύ συνηθισμένη στην Ελλάδα. Τώρα όμως ένα σίριαλ, το «Το Νησί», φαίνεται ότι κέντρισε το ενδιαφέρον κάποιων για την περιοχή πέριξ του νησιού της Σπιναλόγκας.

Και τι κάνουν; «Τα τηλεφωνήματα για πληροφορίες σχετικά με την αγορά γης αλλά και κατοικίας στην ευρύτερη περιοχή έχουν αυξηθεί από τότε που άρχισε η προβολή του σίριαλ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανατραπούν τα σημερινά δεδομένα στην αγορά. Αυτό όμως που μπορεί να βελτιωθεί είναι η εκδήλωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος», λέει μεσίτης που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ελούντας, της Πλάκας και του Αγίου Νικολάου.

Ο ίδιος μεσίτης επισημαίνει ότι ουσιαστικά το σίριαλ προβάλλει την περιοχή αλλά από μόνο του δεν μπορεί τουλάχιστον τώρα να ανατρέψει το αρνητικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί: «Σίγουρα το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί αλλά αυτό δεν σημαίνει και αγορές. Στο μέλλον, οι επιπτώσεις μπορεί να αποδειχθούν θετικές αλλά αν δεν μεταβληθεί το γενικότερο οικονομικό κλίμα θα μείνουμε με το ενδιαφέρον»,  είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος μεσίτης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα και η περιοχή της Ελούντας, η οποία θεωρείται ένας απο τους πιο προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, χτυπήθηκε απο την κρίση και σε σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι στους Έλληνες πωλητές έχουν προστεθεί και πολλοί ξένοι και κυρίως Βρετανοί.

Πηγή: www.realestatenews.gr