Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» θα συνεχίσει τον αγώνα του για ζωή ο 13χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Παραλία Αιδηψού το απόγευμα της Τετάρτης (12/05).

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Το παιδί, μετά από δύο πολύωρα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου σταθεροποίησαν την κατάσταση του και δύο σχεδόν 24ωρα στη ΜΕΘ Λαμίας, κρίθηκε ότι μπορεί να διακομιστεί σε εξειδικευμένη μονάδα για παιδιά στην Αθήνα.

Έτσι, το μεσημέρι της Παρασκευής (14/05) στήθηκε μία ακόμη επιχείρηση ασφαλούς και γρήγορης μεταφοράς, από τη Λαμία αυτή τη φορά, για την πρωτεύουσα. Η κατάστασή του εξακολουθεί και χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σοβαρή, καθώς έχει υποστεί σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Χωρίς δίπλωμα η οδηγός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το κακό έγινε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης (12/05) στην παραλιακή οδό Αιδηψού, όταν ο 13χρονος προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο. Ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε 23χρονη, για την οποία αργότερα διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δίπλωμα, παρέσυρε το αγοράκι και το τραυμάτισε βαρύτατα.

Διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, από όπου οργανώθηκε μια μεγάλη και αγωνιώδης επιχείρηση για να μπορέσει ο 13χρονος να φτάσει όσο πιο γρήγορα γινόταν στον Νοσοκομείο Λαμίας.

Το ασθενοφόρο πέρασε με ferry boat από την Αιδηψό στην Αρκίτσα και από εκεί με τη συνοδεία περιπολικών και μηχανών της ΔΙ.ΑΣ. στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για την γρήγορη και ασφαλή διακομιδή στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.