Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της «μαύρης εργασίας», εντοπίστηκε επιχείρηση κατασκευής έτοιμων ενδυμάτων στα Κάτω Πατήσια, όπου απασχολούνταν χωρίς ασφάλιση αλλοδαποί υπήκοοι, καθώς και αλλοδαποί που στερούνταν άδειας παραμονής στη χώρα.

Συγκεκριμένα, χθες (30-09-2014) κλιμάκιο Αστυνομικών σε συνεργασία με κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), πραγματοποίησε συντονισμένο έλεγχο στην ανωτέρω επιχείρηση, ιδιοκτησίας 39χρονου υπηκόου Γαλλίας. Κατά τον έλεγχο, συνελήφθη 36χρονος υπήκοος Συρίας, ως προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης, καθώς απασχολούσε 26 άτομα (έναν ημεδαπό και 25 αλλοδαπούς), εκ των οποίων δεκαοκτώ 18 αλλοδαποί, που εργάζονταν χωρίς την απαιτούμενη άδεια εργασίας και ασφάλιση και τέσσερις αλλοδαποί, που στερούνταν άδειας παραμονής στη χώρα μας.

Οι τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι συνελήφθησαν και κινήθηκε η διαδικασία της ιοικητικής Απέλασης προς τις χώρες καταγωγής τους. Επιπλέον, από το κλιμάκιο του Σ.ΕΠ.Ε. επιβλήθηκε, σε βάρος του ανωτέρω ιδιοκτήτη, συνολικό πρόστιμο ύψους 189.000 ευρώ.

Σε βάρος του προσωρινά υπεύθυνου, σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί.