Με τόσο απέραντο γαλάζιο γύρω μας, είναι σχεδόν αδύνατο να μην αγαπάμε, λαχταράμε και λατρεύουμε να μαγειρεύουμε τα θαλασσινά. Η χώρα μας άλλωστε είναι περιτριγυρισμένη από τόσο νερό, που είναι σχεδόν βέβαιο πως όχι μόνο θα διαλέξεις ανάμεσα σε μία τεράστια ποικιλία, αλλά σίγουρα μπορείς να βρεις και το πιο φρέσκο από όλα. Τις ημέρες ιδίως της νηστείας, οι θαλασσινοί μεζέδες είναι μία από τις πιο θρεπτικές επιλογές που έχουμε για το τραπέζι μας. Γαρίδες σαγανάκι, γαριδομακαρονάδα και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι οι βασιλιάδες των ημερών. Ευτυχώς για εμάς, η chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μας ετοίμασε τις πιο εύκολες και λαχταριστές συνταγές για τα πιο νόστιμα θαλασσινά που θα τους ξετρελάνουν όλους. 

Τα θαλασσινά είθισται να κυριαρχούν στο τραπέζι μας τη Μεγάλη Παρασκευή και έτσι μετά τον Επιτάφιο, πολλοί επιλέγουν να καταναλώσουν εκλεκτούς μεζέδες όπως είναι οι γαρίδες. Η φανταστική συνταγή μάλιστα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο είναι δεδομένο ότι θα ξετρελάνουν όλους όσους τη δοκιμάσουν. Η φρεσκάδα της γαρίδας, η νοστιμιά της φέτας που λιώνει μέσα στη δεμένη σάλτσα ντομάτας και η προσθήκη του ούζου, έχουν ως αποτέλεσμα αυτόν τον εξαιρετικό θαλασσινό μεζέ, που αν τον δοκιμάσεις, δεν θα τον ξεχάσεις ποτέ. Οι γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο είναι από τις πιο αγαπημένες συνταγές.Το βέβαιο είναι πως θα ξετρελάνετε τον οικογενειακό και φιλικό περίγυρό σας. Όλοι έχουμε φανταστεί τον εαυτό μας σε μια παραλία να απολαμβάνει τις γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μία φέτα ψωμί για… γερές βουτιές. Οι γαρίδες σαγανάκι είναι κλασικός Ελληνικός μεζές που απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο, και αυτή η συνταγή της Αργυρώς θα σας ξετρελάνει!

Βέβαια δύο από τα παραπάνω υλικά, το ούζο και τις γαρίδες, τα βρίσκουμε και στην πολυαγαπημένη μας γαριδομακαρονάδα της Αργυρώς. Σε μόνο 10’ λεπτά προετοιμασίας, η διάσημη, εύκολη, γρήγορη, με πλούσια γεύση, γαριδομακαρονάδα της Αργυρώς καταφέρνει να φυλακίσει μέσα της τα αρώματα και τις γεύσεις από το ούζο, τις φρέσκες ντομάτες και φυσικά τη θάλασσα που έχουν μέσα τους οι φρέσκες γαρίδες. Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματά και τα μυστικά της, η επιτυχία της καλύτερης γαριδομακαρονάδας είναι δεδομένη. Άλλωστε η γαριδομακαρονάδα είναι ένα πιάτο που αγαπούν όλοι! 

Από τα πιο κλασικά όμως και αγαπημένα πιάτα των ημερών είναι τοκοκκινιστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Ο συνδυασμός του χταποδιού με το κοφτό μακαρονάκι απογειώνει γευστικά το πιάτο μας, εξασφαλίζοντας μας την απαραίτητη διατροφική ισορροπία. Και αυτό είναι κάτι που τις μέρες της νηστείας μας απασχολεί ιδιαίτερα. 

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να διαλέξουμε τις πιο φρέσκες γαρίδες και χταπόδια από τον ιχθυοπώλη της γειτονιάς και να γευτούμε την θαλασσινή νοστιμιά τους στα πιάτα μας. Στο Argiro.gr θα βρείτε πολλές παραλλαγές πάνω σε αυτή τη συνταγή. Είναι εύκολη, με πλούσια γεύση που σου μένει αξέχαστη. Η φρεσκάδα της γαρίδας, η νοστιμιά της φέτας που λιώνει μέσα στη δεμένη σάλτσα ντομάτας όπου όλα μαγειρεύτηκαν ισορροπημένα, έχει σαν αποτέλεσμα έναν εξαιρετικό θαλασσινό μεζέ που όποιος δοκιμάζει δεν τον ξεχνάει πότε.

Απαραίτητο για πλήρη απόλαυση, σεβασμός στα υλικά, φρεσκοψημένο ψωμί, παγωμένο ούζο και καλή παρέα.