Στον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα αναφέρεται με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνοντας πως η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

«Με τον καιρό να εναρμονίζεται αργά και σταθερά με το ημερολόγιο που δείχνει πλέον προχωρημένη Άνοιξη, αναμένεται να κυλήσουν οι επόμενες ημέρες που θα μας οδηγήσουν στην Ανάσταση του Θεανθρώπου και το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία» επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνη μετεωρολογική παράμετρος που θα εμφανίζει αξιόλογο ενδιαφέρον για τις επόμενες 5 με 7 ημέρες θα είναι η πορεία της θερμοκρασίας η οποία σιγά σιγά θα θυμίζει καλοκαίρι μιας και αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τους 30 βαθμούς Kελσίου. Κατά τ’ άλλα κάποιες αραιές συννεφιές που ίσως στην πορεία τους αφήσουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια – κεντρικά τμήματα δεν θα προβληματίσουν ενώ και οι άνεμοι οι οποίοι θα φυσούν από νότιες διευθύνσεις δεν θα δημιουργούν προβλήματα σε ξηρά και θάλασσα» σημειώνει.

Στον πρώτο μας χάρτη μπορούμε να παρακολουθήσουμε την πορεία της πολύ θερμής αέριας μάζας (κόκκινες αποχρώσεις) καθώς ξεχύνεται από την Αφρική προς την περιοχή μας ενώ στους επόμενους χάρτες αποτυπώνεται η μέγιστη θερμοκρασία μέρα με τη μέρα η οποία θα ξεπεράσει και τους 30 βαθμούς Kελσίου.

ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΙΡΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑΜε τον καιρό να εναρμονίζεται αργά και σταθερά με το ημερολόγιο που…

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, April 25, 2021