Σε ένα εκτενές άρθρο που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του, το BBC, αναφέρεται στις ανακαλύψεις της Αμφίπολης. Όπως γράφει οι Έλληνες είναι «μαγεμένοι» από την ιστορική ανακάλυψη του μνημείου των χρόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. «Η ανακάλυψη ενός τεράστιου τάφου στη βόρεια Ελλάδα, από την εποχή του Αλέξανδρου του Μέγα της Μακεδονίας έχει ενθουσιάσει τους Έλληνες και τους έχει αποσπάσει από τη δεινή οικονομική κρίση» γράφει το βρετανικό δίκτυο.

«Και αναρωτιούνται, ποιος είναι θαμμένος εκεί μέσα» συνεχίζει.

«Η ανακάλυψη ενίσχυσε ένα κύμα εθνικής υπερηφάνειας και πατριωτισμού των Ελλήνων και βοήθησε ένα έθνος να βάλει στην άκρη την οικονομική καταστροφή – τουλάχιστον για λίγο» γράφει το άρθρο.

Το BBC σχολιάζει επίσης ότι μετά την ανακοίνωση του ευρήματος, η Αμφίπολη και η κοντινή Μεσολακκιά. έχουν γεμίσει με ανθρώπους “που τάραξαν τους αργούς ρυθμούς και την ηρεμία της ζωής των κατοίκων του χωριού”.

«Οι κάτοικοι της Αμφίπολης και της Μεσολακκιάς ελπίζουν αυτός ο θετικός παράγοντας να κρατήσει αρκετά ώστε να κάνει τα χωριά τους τουριστική ατραξιόν και να τους δώσει την οικονομική ώθηση που τόσο απεγνωσμένα έχουν ανάγκη» αναφέρει το άρθρο που φιλοξενεί και φωτογραφίες από ανθρώπους της περιοχής.