Σε κρίσιμη καταστάση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ το αγοράκι που έπεσε μέσα στο βαρέλι με το ασβεστόνερο και έμεινε για τρεις ώρες χωρίς τις αισθήσεις του.

«Όλο το χωριό, όλοι εδώ είμαστε πεθαμένοι, ακοίμηστοι. Τέτοιο καλό παιδί δεν υπήρχε. Τέτοιοι καλοί άνθρωποι δεν υπάρχουν» είπε η γειτόνισσα και περιγράφει στο cretapost.gr όσα έγιναν.

«Εγώ ήμουν εδώ στο σπίτι και ήταν και το παιδί εδώ. Είχε έρθει με τη γιαγιά του που ήθελε ν’ αγοράσει κάτι προικιά και τα έχει ο γαμπρός μου. Βλέπω το παιδί και τον ρωτάω “τι κάνεις παιδί μου, έλα εδώ να κάτσουμε” και μου απαντά “θα πάω σπίτι”. Του λέει η γιαγιά του “κάτσε εδώ να κάνεις νανάκια” και το παιδί απάντησε “όχι θα πάω σπίτι” κι έτρεχε μπροστά και πήγαινε προς το σπίτι και πίσω η μαμά του με το παιδί», είπε.

Η εξαφάνιση και η τραγωδία

Δέκα λεπτά μετά απ’ αυτό το σκηνικό ο εργάτης που τοποθετεί τα πλακάκια στο σπίτι φαίνεται πως αναζητά τον μικρό.

«Δεν περάσανε δέκα λεπτά απ’ όταν έφυγε ο μικρός με τη μαμά του και ο εργάτης που ήταν στην οικοδομή έρχεται και αναζητά το παιδί ρωτώντας μας αν ήταν μαζί μας. Του απαντάμε αρνητικά λέγοντας ότι έχει πάει σπίτι. Μας λέει ότι σπίτι δεν είναι. Ξαναφεύγει και ψάχνανε μαζί με τη γιαγιά. Η γιαγιά του ψάχνει σε όλο το σπίτι αλλά δεν τον βρήκε. Όταν βγήκε βλέπει το βαρέλι και είδε το παιδί μέσα και το νερό αναίσθητο. Το νερό έφτανε στη μέση του βαρελιού. Αν ήταν ψιλά το νερό δεν θα πήγαινε το παιδί. Ωστόσο ήταν κάτω από τη μέση και υπήρχαν κάτι τούβλα που πάτησε το παιδί για να αγγίξει το νερό και στην προσπάθειά του έπεσε μέσα.

Ακούω ουρλιαχτά και πηγαίνω και μου λένε πως το παιδί έπεσε στο βαρέλι και πνίγηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά η γειτόνισσα.

«Είμαι 22 χρόνια γιατρός και μου έχουν τύχει πολλά και διάφορα. Αλλά τέτοια εξέλιξη μετά από ένα τρίωρο ανάνηψης και με το γραφείο τελετών απ’ έξω, δεν έχει ξανασυμβεί. Το μεγαλύτερο σοκ ήταν όταν μας φέρανε το παιδί, γιατί κι εμείς γονείς είμαστε. Οι γονείς και οι παππούδες του, αλλά και κόσμος από το χωριό ήταν έξω από το Κ.Υ. Και μετά οι άνθρωποι έπαθαν δεύτερο σοκ» είπε στο zarpanews.gr η Εύα Λαδουκάκη, γενική γιατρός στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.