Υπόμνημα με τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου παρέδωσαν στον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη αγρότες των Τρικάλων, ζητώντας από την πολιτεία άμεσες λύσεις.

Νωρίτερα είχαν κάνει μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας με μαύρες σημαίες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τελικό προορισμό το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η διαμαρτυρία έγινε μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη». Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Απόστολος Θωμόπουλος υπογράμμισε πως η κατάσταση που βιώνει ο κλάδος είναι τραγική, καθώς, όπως εξήγησε, τα πολλά προβλήματα καθιστούν δύσκολη την επιβίωση και τη δυνατότητα συνέχισης της καλλιέργειας. Μίλησε για την έλλειψη υποδομών, με αποτέλεσμα όπως είπε το καλοκαίρι να μην έχουμε νερό και το χειμώνα να πνιγόμαστε, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Επίσης οι αγρότες, όπως ανέφεραν, μεταξύ άλλων διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος -με κρατική ενίσχυση- καθώς πλήττονται από τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους, κ.ά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που έχει δρομολογήσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως και σε άλλες δράσεις που στόχο έχουν την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος.

TAGS