Σε άλλες γειτονιές της Αθήνας θα αξιοποιηθεί ο εξοπλισμός του Μεγάλου Περιπάτου, σύμφωνα με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο OPEN, ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε πως ο «Μεγάλος Περίπατος δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ» και το εξήγησε λέγοντας πως «όπως έχουμε σχεδιάσει το έργο, ο αστικός εξοπλισμός θα βρει τη θέση του στις γειτονιές της πόλης, τίποτα δεν πάει χαμένο. Θα το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια».

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως «ο Μεγάλος Περίπατος μπαίνει σταδιακά στη δεύτερη φάση, ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ που λέγεται Αθήνα» και εξήγησε πως «υπάρχει σχέδιο, το οποίο προβλέπει πού θα πάει ο αστικός εξοπλισμός. Ο Μεγάλος Περίπατος θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Πρώτη φάση ολοκληρώνεται, τελειώνει. Η δεύτερη φάση θα γίνει μέσα στο 2021, οπότε αρχίζουν τα μόνιμα έργα. Ο μεγάλος Περίπατος είναι τέσσερα πράγματα: Η διαπλάτυνση της Ερμού, το Σύνταγμα, η Βασιλίσσης Όλγας και η Πανεπιστημίου. Αυτή τη στιγμή το Μετσόβιο ολοκληρώνει την αξιολόγηση για τον Μεγάλο Περίπατο, μελετά τα πάντα, και μετά θα προχωρήσουμε. Είναι ένα κομμάτι της ανάπλασης. Είναι πολλά αυτά που συνθέτουν το πάζλ που λέγεται Αθήνα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στις δράσεις του δήμου Αθηναίων, τις δομές που υπάρχουν για τους αστέγους, αλλά και τη βοήθεια σε κάθε ευάλωτο πολίτη, αναφερόμενος παράλληλα και στον χριστουγεννιάτικο στολισμό. «Είναι πολύ δύσκολα κι ιδιαίτερα αυτά τα Χριστούγεννα. Όλοι προσπαθούμε. Φέτος θέλαμε αν ρίξουμε τα φωτά σε αυτούς τους εργαζόμενους που έχουν καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες όλους αυτούς τους μήνες της καραντίνας. Θέλαμε να τους πούμε και δημόσια ένα ευχαριστώ» είπε χαρακτηριστικά. Για το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι ανέφερε: «Πρέπει να κοιτάμε γύρω μας. Υπάρχουν ηλικιωμένοι που είναι μονοί κι αισθάνονται ανήμποροι. Υπάρχει γραμμή του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ Σπίτι PLUS. Απαντά κοινωνικός λειτουργός και μετά κάποιος πάει σπίτι για βοήθεια. Κάνεις σε αυτή την πόλη να μην αισθάνεται μόνος του»

Επίσης μίλησε και για άλλες δράσης του Δήμου Αθηναίων: «Θα μοιράσουμε χιλιάδες πακέτα με τρόφιμα κατ’ οίκον σε όσους έχουν ανάγκη. Ξεκινάμε Τρίτη-Τέταρτη κατ’ οίκον για να μην έχει συνωστισμό. Υπάρχουν και 2.500 παιδάκια στο δήμο που θα στείλουμε παιχνίδια. Αρκετές χιλιάδες οικογένειες που θα πάρουν φαγητά, έχει αυξηθεί ο αριθμός όσων έχουν ανάγκη μες στην πανδημία. Δίνουμε προσοχή στις ευάλωτες ομάδες. Κάναμε και μία νέα δομή για τους αστέγους. Και μια ακόμη δομή για άστεγους χρηστές ναρκωτικών. Που τους στηρίζει».