Η γιορτή που θα επισκιάσει το πολυτελές πάρτι της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα στον Σκορπιό είναι πλέον γεγονός και θα γίνει στο Καστελλόριζο. Πρόκειται για τα γενέθλια του διάσημου ελληνοαυστραλού δισεκατομμυριούχου που ζει στην Αμερική και κατάγεται από το ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου, Άντριου Λιβέρη, ο οποίος σε λίγες ημέρες διοργανώνει ένα μεγάλο πάρτι και έχει προσκαλέσει ηγέτες από 25 χώρες.

Μεταξύ αυτών θα βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο Φρανσουά Ολάντ. Ο κ. Λιβέρης είναι μία προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας και αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε θέματα εξωτερικού εμπορίου, ενώ έχει διατελέσει σύμβουλος και του πρώην πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ροδιακή», ο κ. Λιβέρης, έχει επισκεφθεί το Καστελλόριζο τις προηγούμενες ημέρες, είχε επαφές με τον δήμαρχο Νίκο Ασβέστη και προετοιμάζει το πάρτι που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου.

Το πάρτι θα λάβει χώρα σε εξοχικό που του έχει παραχωρηθεί ενώ οι τοπικές Αρχές θεωρούν ότι το νησί μπορεί να καλύψει σε υποδομές μία τέτοια εκδήλωση.

Ο κ. Λιβέρης πέρυσι τιμήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, σε τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης, ως διακεκριμένη ελληνική προσωπικότητα μαζί με άλλους Έλληνες διεθνούς βεληνεκούς και, τιμητικά, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με τους βραβευμένους που θα κυκλοφορούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2014.

Έλληνας τρίτης γενιάς, αποκαλείται ως «ο Έλληνας των τριών ηπείρων» αφού γεννήθηκε στην Αυστραλία, ζει στην Αμερική αλλά πάνω απ’ όλα αισθάνεται Έλληνας. Ο ίδιος, έχει δηλώσει ότι έρχεται συχνά στην Ελλάδα και επισκέπτεται, βέβαια, και το Καστελλόριζο αλλά και τη Ρόδο όπου μένουν συγγενείς του.