«Καμπανάκι» από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος θεωρεί ότι το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου είναι πρόωρο. Μάλιστα, ο κ. Εξαδάκτυλος ανησυχεί για πιθανή υποτροπή, αν τα μέτρα αρθούν νωρίτερα.

Μιλώντας στο MEGA o κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε αρχικά για τους αριθμούς του κορονοϊού στην Ελλάδα πως: «την ανυπαρξία όλων των θεωριών που μας χάιδευαν τα αυτιά και μας έκαναν να χαλαρώνουμε».

Όσο για τα κρούσματα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε:«εφόσον συνεχίσουμε να βλέπουμε τέτοιους αριθμούς τότε θα πούμε ότι μπαίνουμε σε μια φάση σταθεροποίησης η οποία έρχεται για πρώτη φορά 10 ημέρες μετά το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων».

Στη συνέχεια ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημείωσε πως ο μειωμένος αριθμός των κρουσμάτων οφείλεται εν μέρει στο κλείσιμο των σχολείων, ενώ προειδοποίησε πως αν υπάρξει «άρση των μέτρων πρόωρα, θα έχουμε μια υποτροπή, δε θα είναι καθόλου ευχάριστη».

Ο κ. Εξαδάκτυλος ρωτήθηκε για το αν συμφωνεί με το πιθανό άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου, λέγοντας: «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η συζήτηση αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον στη δική μας σκέψη, φαντάζει πρόωρη».