Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως ανακοίνωσε, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Οδυσσέας Βουδούρης.

Ο κ. Βουδούρης έκανε λόγο για «ηχηρό χαστούκι για τον Πέτρο Τατούλη» και πρόσθεσε πως «όλες οι μηχανορραφίες Τατούλη πέφτουν στο κενό».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι άμεση ανάγκη να τοποθετηθεί στη σωστή τροχιά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με την αξιοποίηση των μεθόδων βάσει των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να εξασφαλιστεί, αφενός το κέρδος στην κοινωνία, αφετέρου ο σεβασμός στο περιβάλλον. Υποστήριξε, δε, ότι δεν έχουν τηρηθεί οι περιβαλλοντικοί όροι και υπάρχουν παραβιάσεις της νομιμότητας από τον νυν περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη ο οποίος, όπως είπε, εφάρμοσε τις δικές του μεθόδους, παρουσιάζοντας στο περιφερειακό συμβούλιο πλαστογραφημένο έγγραφο, αποκρύπτοντας βασικές σελίδες της αρχικής εισήγησης. Τέλος, υπογράμμισε ότι η τεχνική που προωθεί ο κ. Τατούλης, πλέον, είναι απαγορευμένη σε πολλές χώρες.