Τη συχνή εισβολή ομάδων κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου καταγγέλλουν πανεπιστημιακοί, κάνοντας μάλιστα λόγο για αναίτιες καταστροφές μεγάλης έκτασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», οι επιθέσεις ξεκίνησαν μετά το Πάσχα. Η τελευταία εισβολή πραγματοποιήθηκε πριν πέντε ημέρες και σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα στους εισβολείς και τους φύλακες που προσπάθησαν να τους σταματήσουν.

Καθηγητές που μίλησαν στην εφημερίδα ανέφεραν ότι, σε αντίθεση με άλλες φορές, στόχος αυτών των επιθέσεων είναι περισσότερο οι καταστροφές παρά οι κλοπές, αφού υπάρχει πρόθεση να σταλεί μήνυμα για το «ποιος κάνει κουμάντο» στην Πολυτεχνειούπολη -και αυτά εν όψει των πρυτανικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 10 Ιουλίου, οι οποίες θα είναι οι πρώτες βάσει του νέου νόμου λειτουργίας των πανεπιστημίων.

Μάλλον δεν είναι τυχαίο λοιπόν, σημειώνουν οι πανεπιστημιακοί, ότι το τελευταίο διάστημα οι κουκουλοφόροι έσπασαν περίπου 40 πόρτες, κυρίως από γραφεία καθηγητών, ιδίως στο κτίριο Υδραυλικής. Στο κτίριο αυτό βρίσκεται και το γραφείο της διευθύντριας του εργαστηρίου Υδρολογίας Μαρίας Μιμίκου, η οποία αναμένεται να είναι υποψήφια στις επερχόμενες πρυτανικές εκλογές και έχει ταχθεί υπέρ της εφαρμογής του νόμου.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο για τα περιστατικά έχει ενημερωθεί η Αστυνομία που ερεύνησε τους χώρους.