Αυξήθηκαν τα θύματα από τον κορoνοϊό στην Ελλάδα καθώς ακόμη τέσσερις ηλικιωμένοι έχασαν την μάχη για την ζωή τους με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να ανέβει στους 278.

Συγκεκριμένα κατέληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μία 94χρονη από τη Μυτιλήνη, μία 92χρονη στο ΑΧΕΠΑ, ένας 86χρονος στον Ευαγγελισμό και μία γυναίκα 100 ετών στο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.

Συνολικά 233 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν χθες Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου από τον ΕΟΔΥ εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου.

Από τα 207 εγχώρια κρούσματα, τα 18 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, 15 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 4 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σε καραντίνα οίκος ευγηρίας στο Μαρούσι

Μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού και σε γηροκομείο στο Μαρούσι, η ανησυχία των ειδικών για τις κλειστές δομές είναι στο κόκκινο. Ήδη, από το χθες το βράδυ έχει μπει σε καραντίνα γηροκομείο στο Μαρούσι, όπου εντοπίστηκαν 19 κρούσματα μόλυνσης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως το γηροκομείο τέθηκε σε καραντίνα «λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου» για 10 μέρες.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ αναφέρε: «Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (19 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων 18 φιλοξενούμενοι και 1 μέλος του προσωπικού) σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι Αττικής, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 02-09-2020 και ώρα 21.00 έως 12-09-2020 και ώρα 21.00».