Στην κεντρική πλατεία των Άνω Πετραλώνων και στο Θησείο. Εκεί δίνουμε ραντεβού για να δοκιμάσουμε γεύσεις που θυμίζουν έντονα Ελλάδα. Ειδικά τώρα που η άνοιξη έχει κάνει αισθητή την παρουσία της, δεν μπορούμε να πούμε όχι στο κάλεσμα της νεοταβέρνας στις δύο κεντρικές περιοχές της Αθήνας.

Με νοσταλγικό χαρακτήρα και ατμόσφαιρα που φέρνει στο νου εικόνες της παλιάς Αθήνας, επιλέγουμε κάποιο από τα τραπέζια στην αυλή της μίας ή της άλλης Κάππαρης για να γευτούμε με λαχτάρα τις δημιουργίες του σεφ Μανώλη Θλιβερού, μέσα από τις προτάσεις της μοντέρνας, ελληνικής κουζίνας με τις μεσογειακές επιρροές που απαρτίζουν τον κατάλογο της.

Με σκηνικό που μας θυμίζει έντονα την αυλή της γιαγιάς στη μονοκατοικία που μεγαλώσαμε μικρά παιδιά, απολαμβάνουμε κάθε στιγμή μας εδώ, σε ένα περιβάλλον προσεγμένο και ταυτόχρονα παλιακό. Οι μυρωδιές από την κουζίνα, ευωδιαστές καταφτάνουν μέχρι την αυλή όπου καθόμαστε κάνοντάς μας να ανυπομονούμε με παιδική λαχτάρα.


Όλα τα πιάτα είναι παρασκευασμένα σπιτικά, με επιλεγμένα προϊόντα από όλη την Ελλάδα, όπως θα άρμοζε άλλωστε σε μία ταβέρνα-εστιατόριο στη φιλοσοφία της Κάππαρης. Από τις προτάσεις του καταλόγου ξεχωρίσαμε το κότσι με σάλτσα μελιού, το ισκεντέρ και τα πολύ ενδιαφέροντα ριζότι.

Οι πιο παραδοσιακοί, βεβαίως, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από τα μαγειρευτά της κατσαρόλας, τα ψητά της ώρας στα κάρβουνα ακόμη και τα διάφορα θαλασσινά.

Ο επίλογος μιας τέτοιας εμπειρίας, μόνο γλυκός θα μπορούσε να είναι, με τη βοήθεια της λαχταριστής σοκολατόπιτας με παγωτό, που προσφέρεται σαν κέρασμα από το εστιατόριο στο τέλος του γεύματος-δείπνου.

Όσοι από εσάς θέλετε να συνεχίσετε και για ποτό μετά το δείπνο σας, προτιμήστε την Κάππαρη στο Θησείο, καθώς ακριβώς δίπλα της λειτουργεί το cocktail bar Kabar. Σήμα-κατατεθέν του bar το Kabarito, cocktail με μαστίχα, φύλλα βασιλικού, στυμμένο λεμόνι και πουρέ φράουλας.

Info

Δωριέων 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ. +30 210 3450288

Ακάμαντος 28, Θησείο, τηλ. +30 210 3464285

www.kappari.gr

www.kabar.gr

www.facebook.com/kabarresto

Καθημερινά: Από τις 12.00

Από 16 ευρώ/ άτομο (με ποτήρι κρασί)

  Απολαύστε τα καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα χωρίς να ψάχνετε στα «τυφλά». Κατεβάστε δωρεάν τον απόλυτο οδηγό πόλης Athens by Greekguide.com και δοκιμάστε… τα καλύτερα!