Τέλος στο ενδεχόμενο εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολικών μονάδων φέρεται να έβαλε η κυβέρνηση σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου όπως επιβεβαίωσε το πρωί της Δευτέρας (17/8) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα όμως βγήκε από το «τραπέζι» των συζητήσεων η εκ περιτροπής διδασκαλία, θεωρώντας ότι προκαλεί εκπαιδευτικές ανισότητες. Το μόνο που μένει πλέον είναι να γίνει η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων προστασίας τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Open ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Στις 7 Σεπτέμβρη θα έχουμε πάλι να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, για να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά ότι αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον».

«Εργαζόμαστε από τώρα μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου για να έχουμε αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων, προκειμένου να μπορέσουμε να μπούμε στο φθινόπωρο με καλύτερες συνθήκες» συμπλήρωσε.

Για τους εκπρόσωπους των εκπαιδευτικών που επικρίνουν την κυβέρνηση ανέφερε: «Είναι δυνατόν οι εκπαιδευτικοί μας οι οποίοι συμμετείχαν σε όλη αυτή την τιτάνια προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας εξ αποστάσεως και με ειδικές συνθήκες, να λένε ότι είναι τραγέλαφος;»

Εκ αυτού ανέφερε πόσοι μαθητές συμμετείχαν στις 9 Απριλίου σε ψηφιακές τάξεις και πόσες τέτοιες τάξεις λειτούργησαν, τονίζοντας ότι το σύστημα ανταποκρίθηκε.

«Είναι πραγματικά κρίμα να έχουμε τους εκπροσώπους τους να λένε αυτά τα πράγματα για όλους αυτούς που προσπάθησαν τόσο πολύ», συμπλήρωσε.

Στην τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό που πραγματοποιήθηκε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τον τρόπο επιστροφής στην εργασία όσων βρίσκονταν σε διακοπές. Αναμένεται συνεδρίαση της επιτροπής που θα εισηγηθεί συγκεκριμενοποίηση των πρωτοκόλλων που θα ανακοινωθούν προς το τέλος της εβδομάδας. Στο τραπέζι υπάρχουν επιπλέον μέτρα, αλλά δεν υπάρχει απόφαση. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται την Παρασκευή με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων και τα μέχρι τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα αν κριθεί από τους ειδικούς, ενώ ζήτησε την κωδικοποίηση των κανόνων για την χρήση μάσκας, ώστε να είναι σαφές στους πολίτες πού είναι υποχρεωτική.

Σημειώνεται πως μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σχολίασε αναφορικά με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων ότι «ισχύει το 7 Σεπτεμβρίου, το πώς και με ποιους τρόπους θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες… Όλα είναι στο τραπέζι. Θα υπάρξουν εισηγήσεις και θα ακολουθήσουν αποφάσεις».