Στις προσπάθειες της Ελλάδας να προσελκύσει τουρίστες το φετινό καλοκαίρι, που δεν μοιάζει με τα προηγούμενα, λόγω του κορονοϊού, αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt από την Κρήτη.

Η εφημερίδα παρατηρεί πως «ο δρόμος προς την κανονικότητα αργεί ακόμα» και σημειώνει: «Όποιος θέλει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα φέτος χρειάζεται δύο πράγματα: γνώσεις αγγλικών και γερά νεύρα. “Passenger Location Form” αποκαλούν οι Έλληνες περήφανα τη διαδικτυακή φόρμα που πρέπει να συμπληρώσουν οι τουρίστες ώστε σε περίπτωση κορoνοϊού να εντοπιστούν εύκολα».

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρεται στην αγωνία ενός ταξιδιώτη που έλαβε τη βεβαίωση ότι επιτρέπεται να ταξιδέψει προς Ελλάδα πολύ αργά. Η πτήση του ήταν για τις 5:45 από Ντίσελντορφ και η επιβεβαίωση ήρθε την προηγουμένη το βράδυ στις 23:15.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα και αναμεταδίδει η dw.com η Ελλάδα έχει καλές πιθανότητες να τα πάει καλά αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με άλλες τουριστικές χώρες αφού αυτές κάνουν σωρεία λαθών.

«Επειδή η Ισπανία άνοιξε τα μπαρ και τις ταβέρνες στις Βαλεαρίδες, η Μαγιόρκα μετά τα άγρια πάρτι αντιμετωπίζει την απειλή να γίνει το νέο hotspot του κορονοϊού στην Ευρώπη. Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους αποτρέπει πολλούς ταξιδιώτες. Πολλοί ακύρωσαν τις διακοπές τους, δηλώνει η Μαρία Φροντέρα από την Ένωση Ξενοδόχων FEHM. Στη γειτονική προς την Ελλάδα Τουρκία ο τουρισμός δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο… Το γεγονός όμως ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι υψηλότερος από ότι στη Γερμανία κινεί την υποψία πως o “ταξιδιωτικός αφορισμός” δεν αφορά στην πραγματικότητα παρά την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα».

Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που η Ελλάδα, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας της αγοράς Trevotrend, κερδίζει στη Μεσόγειο σημαντικά ποσοστά στην αγορά. Μόλις 3.562 κρούσματα στα έντεκα εκατομμύρια κατοίκων. Και η Κρήτη με 25 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, το σημαντικότερο τουριστικό νησί της Ελλάδας έχει μόλις 19».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.