Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της μαρίνας Βουλιαγμένης.

Με την απόφαση που έλαβε, κατά πλειοψηφία, το περιφερειακό συμβούλιο, ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση της  «αναπτυξιακής δυναμικής της περιοχής αλλά και ευρύτερα της Αττικής, με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες», όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΠΕΣΥ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θετικά τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και όπως ανέφερε σύμφωνη ήταν και η ομόφωνη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβούλιου ΒΒΒ, πριν λίγους μήνες.

Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία ανάπλασης μίας δομής την οποία χαρακτήρισε «απαρχαιωμένη» και αναφέρθηκε στα οφέλη του έργου, για την περιοχή και τους πολίτες, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία σύγχρονων και λειτουργικών εγκαταστάσεων.

Στους συμβούλους εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας, ανέπτυξε τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου και επί της μελέτης εισηγήθηκαν θετικά και ανέλυσαν τα οφέλη του έργου, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Παπαδάκης και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ευρώπη Κοσμίδη, από την διοικούσα παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική».

Στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής αλλά και ευρύτερα της Αττικής, με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες».

Επισήμανε πως η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του δήμου, υπέρ του έργου, αποδεικνύει πως η τοπική κοινωνία «διψά» για έργα με αναπτυξιακό πρόσημο. Και τόνισε πως «ως Περιφέρεια Αττικής ακούμε προσεκτικά, στηρίζουμε και σεβόμαστε τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες εκφράζονται μέσω των δημοτικών αρχών».

Πρόσθεσε πως στο επίκεντρο των πολιτικών της διοίκησης είναι παρεμβάσεις που θα διαμορφώσουν ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον στην Αττική και θα συμβάλλουν στη τουριστική της αναβάθμιση αλλά και στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας.

«Λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τις επισημάνσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, στηρίζουμε το έργο που θα αφήσει σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα στην Αττική.

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος ευχαρίστησε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και προσωπικά τον περιφερειάρχη για την έμπρακτη στήριξη στην υλοποίηση του έργου.

Ωστόσο οι παρατάξεις στη πλειοψηφία τους διαφώνησαν με την μελέτη σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται για αναβάθμιση μιας μαρίνας, αλλά για μεγάλη κατασκευή λιμανιού, η οποία αλλοιώνει την εικόνα και την χρήση της περιοχής».