Ο γνωστός Έλληνας συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής γεννήθηκε το 1953 και κατάγεται από τη Φυτεία Ημαθίας, ένα ορεινό χωριό στις πλαγιές του Βερμίου.

Μουσικά κατάφερε να συνδυάσει τους παραδοσιακούς ήχους με αυτούς της ροκ αλλά και τους ηλεκτρονικούς.

Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι τα τραγούδια: «Σαν star του σινεμά», «Πάρε με απόψε πάρε με», «Βασιλική», «Βέροια, Θεσσαλονίκη, Αθήνα», «Πέρασε η μπόρα» κ.α.

Ο Νίκος Ζιώγαλας αυτή την περίοδο πραγματοποιεί εμφαΟ μνίσεις ανά την Ελλάδα και είναι πολύ ικανοποιημένος γι’ αυτές. Είναι επηρεασμένος, όπως λέει, από τα δημοτικά τραγούδια, τα ροκ και τα κλασικά. Παίζει ανάλογα με τις εποχές αλλά και τις επιρροές που δέχεται.

Πιστεύει, όπως έχει πει, ότι η μουσική είναι ζήτημα ψυχολογίας. Θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό να στηρίζονται οι νέοι συνάδελφοί του. «Η ζωή είναι πάρε δώσε, ούτε παίρνεις μόνο ούτε δίνεις μόνο, γιατί αν συμβαίνει αυτό είναι άρρωστο. Προφανώς παίρνω και παίρνουν, αλλιώς δεν κάνεις τέχνη. Όσους μουσικούς συνάντησα στο δρόμο μου και παίξαμε μαζί και τους αγάπησα, επηρεάστηκαν αυτοί από εμένα κι εγώ απ’ αυτούς ασχέτως ηλικίας», λέει γιατί πιστεύει ότι μπορείς να αποκομίσεις διάφορα από έναν νέο αλλά να του δώσεις κι εσύ πολλά ως έμπειρος.

Όταν πρωτοξεκίνησε να γράφει μουσική, δεν θεωρούσε ότι κάποια από τα τραγούδια του θα ακούγονταν μέχρι σήμερα. «Γράφεις γιατί θέλεις να εκφράσεις κάτι χωρίς να σκέφτεσαι συμφεροντολογικά, ότι το κάνεις για να μείνει», υποστηρίζει.

Γι’ αυτό και συνεχίζει να γράφει και να εκφράζεται μέσα από τα τραγούδια του.

Σήμερα, θα αφιέρωνε στον κόσμο το τραγούδι «Πέφτουν τα ψέματα βροχή μα η αλήθεια σώζει». Ήταν ένα τραγούδι που έγραψε το 1989 με την τότε πολιτική κρίση. Θεωρεί μάλιστα ότι πολλά από όσα έγιναν τότε, τα πληρώνουν οι πολίτες σήμερα. Γι’ αυτό και εύχεται να βγουν γρήγορα όλοι από τον Γολγοθά τους.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».