Η Εκκλησία είναι κοντά σας από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσει να σας στηρίζει με κάθε τρόπο, διαβεβαίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους κατοίκους της Κεφαλονιάς που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό.

Ο Μακαριώτατος βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Αργοστόλι συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Παραμυθίας κ. Τίτο, Ζακύνθου κ. Διονύσιο, τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Θεοφ. Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ και τον Διευθυντή της φιλανθρωπικής εταιρείας «Αποστολή» κ. Κ. Δήμτσα. Ο Μακαριώτατος, υπό καταρρακτώδη βροχή, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους σεισμοπλήκτους μαζί με τον επιχώριο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα. Συμμετείχε δε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, του Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων και του Δημάρχου του Αργοστολίου όπου αποφασίστηκε η μεγαλύτερη παροχή βοήθειας της Εκκλησίας μέσω της εταιρείας «Αποστολή».

Ήδη η «Αποστολή» έχει αποστείλει παλέτες με εμφιαλωμένο νερό καθώς υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο ύδρευσης ενώ θα αποστείλει τρόφιμα τα οποία σε συνεργασία με τις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού θα διανέμονται σε οργανωμένα συσσίτια. Το απόγευμα ο Μακαριώτατος και τα μέλη της συνοδείας του επισκέφθηκαν το Ληξούρι.