Η δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στα τέλη Μαΐου στη Μινεάπολη ήταν η σπίθα που έβαλε φωτιά στις ΗΠΑ για το ζήτημα του συστημικού ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Οι διαδηλώσεις και τα μηνύματα συμπαράστασης ερχόντουσαν (και συνεχίζουν να έρχονται) από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η Αθήνα δεν θα μπορούσε να λείπει έτσι ένα εντυπωσιακό γκράφιτι για τον Τζορτζ Φλόντ έκανε την εμφάνιση του στους τοίχους νεοκλασσικού, στο κέντρο της πόλης.

Με αφορμή τη δολοφονία του 46χρονου , η οποία συγκλόνισε όλο τον πλανήτη, πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν δημιουργώντας γκράφιτι σε τοίχους δρόμων.

Ένα τέτοιο κοσμεί τις τελευταίες ώρες το Μεταξουργείο, του street artist «Hambas». Σε αυτό, αναγράφονται οι φράσεις «Can’t breathe» (Δεν μπορώ να αναπνεύσω) και «Need Justice» (Χρειάζομαι Δικαιοσύνη).

Αρκετά δυνατό ωστόσο είναι και το μήνυμα του ίδιου του καλλιτέχνη καθώς στο λογαριασμό του στο Instagram γράφει: «Μπορούμε να σβήσουμε το 2020; Όχι, αλλά μπορούμε να μάθουμε από αυτό».

https://www.instagram.com/p/CBQkCWsJsE4/?utm_source=ig_embed