Άλλη μια δύσκολη μέρα είναι η σημερινή για τους οδηγούς που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στην Πανεπιστημίου, όπου από χθες εφαρμόζονται οι παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων για τον Μεγάλο Περίπατο.

Νωρίτερα η κατάσταση στους δρόμους ήταν ασφυκτική καθώς, εκτός από τον Μεγάλο Περίπατο, έκαναν πορεία οι υγειονομικοί και είχε συμβεί και ένα τροχαίο στην Παραλιακή.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Πανεπιστημίου:

  • Δημιουργείται ένας σύγχρονος και ασφαλής ποδηλατόδρομος, μήκους 900 μέτρων, κατασκευασμένος με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και με πλήρη σήμανση σε όλο το μήκος της οδού, που καλύπτει μία από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας.
  • Διαμορφώνεται ένας εντυπωσιακός πεζόδρομος, που καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας. Ένας πεζόδρομος μήκους 900 μέτρων και συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. στον οποίο θα τοποθετηθούν παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες.
  • Δημιουργείται μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε μία από τις υφιστάμενες λωρίδες. Στόχος της οποίας είναι να μειώσει σημαντικά το χρόνο της διαδρομής των Μέσων, να αυξήσει τον αριθμό των δρομολογίων τους και να μειώσει τον αριθμό των επιβατών ανά δρομολόγιο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΜΠ, η αύξηση της μέσης ταχύτητας των ΜΜΜ, ξεπερνά το 25% .

«Ακούμε την κριτική και αυτά που μας λένε οι πολίτες» και η Ομάδα των Επιστημόνων «παρακολουθεί την πιλοτική εφαρμογή του έργου, όχι μέρα με τη μέρα, αλλά ώρα με την ώρα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το newsbeast.gr σάς ενημερώνει για την κίνηση στους δρόμους της Αττικής. Δείτε πού έχει μποτιλιάρισμα και πού η κίνηση είναι ομαλή

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος