Κρατώντας μαύρα και λευκά μπαλόνια κατευθύνονται προς το υπουργείο Υγείας οι υγειονομικοί καθώς σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προχωρήσει σε 24ωρη απεργία διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Οι υγειονομικοί είχαν αρχικά συγκεντρωθεί στην πλατεία Μαβίλη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει στάση εργασίας από 8:00 έως 15:00 για την Αττική και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια σε ένδειξη συμπαράστασης.

Οι δύο Ομοσπονδίες ζητούν, μεταξύ άλλων, να μην προχωρήσει καμία απόλυση επικουρικού και συμβασιούχου προσωπικού, να γίνει μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, ένταξη στα ΒΑΕ.

«Στεκόμαστε στο πλάι των υγειονομικών που σήμερα απεργούν για να μη γίνει καμιά απόλυση, για να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, για προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού. Στηρίζουμε τον αγώνα τους και με την πρόταση νόμου που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ για την ένταξη του νοσοκομειακού προσωπικού στα Bαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.