Ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων της Κεφαλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος, ανέφερε πως στις τουριστικές μονάδες του νησιού δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα μετά τον χθεσινό σεισμό στο νησί του Ιονίου,

Ο κ. Γαλιατσάτος τονίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι οι όποιες ρωγμές παρατηρούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες, περιορίζονται στις τοιχοποιίες, γεγονός που όπως αναφέρει, δεν δημιουργεί πρόβλημα στη στατικότητά τους, άρα και στη λειτουργία τους τη νέα τουριστική χρονιά.

Αυτή την περίοδο, η Κεφαλονιά όπως αναφέρει ο κ. Γαλιατσάτος, δεν έχει, ευτυχώς, εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα, καθώς η ένταση και η διάρκεια του σεισμού θα τους πλημμύριζε με πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Το 2013 η Κεφαλονιά προσέλκυσε περίπου 200.000 τουρίστες (στοιχεία του αεροδρομίου), ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, η Κεφαλονιά κατέλαβε την 9η θέση μεταξύ 40 προορισμών στην Ελλάδα, με αφίξεις για το 2013, 120.739 επιβατών.

Για τη νέα τουριστική χρονιά, τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά και από τώρα γίνεται λόγος για διψήφια ποσοστιαία αύξησης των αφίξεων.