«Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε μεγάλους μετασεισμούς. Θα έχουμε συνέχιση της σεισμικής δραστηριότητας στην Κεφαλονιά», τόνισε για μία ακόμη φορά ο Άκης Τσελέντης.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι υπάρχουν κτήρια που δεν έχουν ελεγχθεί και σε αυτά μπαίνουν μέσα πάρα πολλά παιδιά.

Αναφερόμενος στον προχθεσινό σεισμό στην Κεφαλονιά είπε: «Πιστεύω ότι ο κύκλος αυτός έχει κλείσει» και σχολίασε το γεγονός ότι στο πλοίο κοιμούνται περίπου 700 άτομα.

Εξέφρασε όμως την αμφιβολία του λέγοντας: «Σχετικά με το πλοίο που μπαίνει ο κόσμος μέσα, να υπάρχει ένας έλεγχος. Έχω πληροφορίες ότι τα καράβια έχουν γεμίσει με Ρομά και από το να μένουν στα τσαντίρια, μένουν στο καράβι».

Επανέλαβε ότι αν ο σεισμός γινόταν σε άλλο μέρος, τώρα θα υπήρχαν θύματα. «Έχουν νομιμοποιήσει δεκάδες αυθαίρετα αμφιβόλου κατασκευής. Υπάρχουν πόλεις όπως είναι το Ηράκλειο της Κρήτης με στενά δρομάκια και δεκάδες αυθαίρετα. Έχουμε σχολεία καρμανιόλες αυτή τη στιγμή», κατέληξε.