«Η σεισμική δραστηριότητα είναι σε ύφεση. Η δραστηριότητα είναι ομαλή», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Live U του STAR ο καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος.

«Έχουμε μια φυσιολογική εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας. Όσο περνούν οι ώρες, είμαστε πιο ήσυχοι», είπε ο σεισμολόγος επισημαίνοντας όμως ότι: «Αυτό μπορεί να αλλάξει κάποια στιγμή γι’ αυτό το παρακολουθούμε. Πρέπει να δούμε εάν θα ξεφύγει η κατάσταση αυτή». Και πρόσθεσε: «Οι σεισμοί μπορεί να είναι και απρόβλεπτοι. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε την Πολιτεία αν δούμε κάτι».

Διαμήνυσε πάντως ότι «τα κτήρια που έχουν κριθεί ακατάλληλα, δεν θα πρέπει να κατοικηθούν. Αν συμβεί κάτι, μπορεί να πέσουν και να έχουμε θύματα». Και τόνισε: «Ένα σπίτι που έχει κριθεί ως ακατάλληλο δεν πρέπει να κατοικηθεί ποτέ μέχρι να επισκευαστεί».

Σε ερώτηση πάντως για το τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που ο σεισμός γινόταν σε άλλη πόλη της Ελλάδας, ο κ. Παπαζάχος είπε: «Όλοι θυμόσαστε τι είχε συμβεί στην Αθήνα με ένα μικρότερο σεισμό».