Με την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του ιού στην Ελλάδα, το απόγευμα της Τρίτης, ανακοίνωσαν ότι οι τηλεοπτικές ενημερώσεις πλέον σταματούν και θα γίνονται γραπτώς.

Τόσο ο καθηγητής λοιμωξιολογίας όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, δεν έκρυψαν τη συγκίνηση του στο «αντίο» αυτό και δεν έλειψαν οι στιγμές που οι φωνές και των δυο «έσπασαν».

Μιλώντας μετά τον καθηγητή, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε καθημερινή ενημέρωση, τότε τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει ξανά» και πρόσθεσε:«Σήμερα κλείνουμε με αυτή την κοινή συνέντευξη με τον καθηγητή (Σωτήρη Τσιόδρα) 72 ημέρες σχεδόν καθημερινής ενημέρωσης» ενώ τόνισε: «Δεν ξεμπλέξαμε με την πανδημία και ο ιός δεν σηκώνει παιχνίδια. Εμείς αποφύγαμε να ζήσουμε εφιαλτικές καταστάσεις. Χρειάζεται να δείξουμε πειθαρχία και στη συνέχεια» και τα μάτια του κοκκίνισαν από τη συγκίνηση.

«Σας ευχαριστώ για όλα» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως ο άνθρωπος που ενημέρωνε για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα κάθε μέρα στις 18:00. Ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλησε να κλείσει με ένα ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, το έργο με τίτλο «Στην απλότητα βρίσκεται η ευτυχία». «Μπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα και με τα πιο μικρά… Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών. Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας απαγγέλοντας το ποίημα αυτό (δείτε εδώ περισσότερα).