Η εικόνα και μόνο, των ανθρώπων, αλλά κυρίως των μικρών παιδιών, να περιμένουν καρτερικά για ένα πιάτο φαγητό, ήταν ικανή, για να προκαλέσει «κόμπο στο στομάχι» στον οποιοδήποτε…

Το γεύμα αγάπης, που δόθηκε σε άστεγους, άπορους και μοναχικούς ανθρώπους από τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών της πόλης «Οι Πυργιώτισσες», αποτέλεσε, γροθιά στο στομάχι καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν, ήταν τέτοιος, που προκάλεσε ακόμα και την έκπληξη των διοργανωτών.

Δεκάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακόμα και μικρά παιδιά, βρέθηκαν μπροστά από τον πάγκο με τα τρόφιμα, τα οποία προσέφεραν εστιατόρια του Πύργου και οι γυναίκες του συλλόγου.

Άνθρωποι αξιοπρεπείς, που μέχρι χθες είχαν μια καλά στρωμένη ζωή, και που σήμερα, έφτασαν διστακτικοί και με χαμηλωμένο βλέμμα, μέχρι εκεί, για να πάρουν μερίδες φαγητών και γλυκών, για τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, μουδιασμένη και βαθιά συγκινημένη, όπως άλλωστε όλες οι γυναίκες μέλη που βρέθηκαν στο γεύμα αγάπης, μίλησε για μια πρωτοβουλία που μόνο ευχάριστη δεν είναι… «Δυσκολευόμαστε απίστευτα να βλέπουμε ανθρώπους που δεν τους έλλειπε τίποτα, να έρχονται σήμερα εδώ. Για εμάς είναι πολύ δύσκολο γιατί δεν περιμέναμε ποτέ να περιέλθει η χώρα μας σε αυτή την κατάσταση. Έχουμε γνωρίσει οικογένειες που ειλικρινά μας έχουν συγκινήσει. Άνθρωποι με περιουσίες, με δουλειές που ζούσαν με αξιοπρέπεια, κατάντησαν να έχουν ανάγκη ακόμα και ένα πιάτο φαί… Το ενδιαφέρον που υπήρξε για το γεύμα αυτό από το πρωί, ήταν συγκλονιστικό. Και για να έρθουν εδώ, σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Όπως είπε, δημοσιοποίησαν την πρωτοβουλία τους αυτή, κατά κύριο λόγο για να το μάθουν οι ενδιαφερόμενοι αλλά και για να δουν και οι χορηγοί που πηγαίνουν όλα όσα προσφέρουν. «Προσπαθούμε όσο το δυνατόν πιο διακριτικά να βοηθάμε όσους πιο πολλούς συνανθρώπους μας μπορούμε. Από το πρωί έχουμε προσφέρει δεκάδες γεύματα, πηγαίνοντας πόρτα-πόρτα, σε εκείνους που αδυνατούν να βγουν έξω. Συνολικά προσφέραμε 500 μερίδες φαγητού ενώ πρέπει να σας πω, ότι ο σύλλογος προσφέρει γεύμα μια φορά την εβδομάδα σε αρκετές οικογένειες που έχουν ανάγκη. Μάλιστα, οι κυρίες του συλλόγου είναι πρόθυμες να προσφέρουν μαγειρευτά φαγητά όταν τους ζητηθεί».

Η κ. Αγγελακοπούλου ευχαρίστησε το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου, τις γυναίκες δηλαδή που στέκονται στο πλευρό όλων εκείνων που έχουν ανάγκη αλλά και όλους εκείνους τους χορηγούς που στηρίζουν το έργο τους. «Ευχαριστώ το Θεό και θέλω να μας δίνει δύναμη όσο θα ζούμε να βοηθάμε. Μακάρι να ήταν διαφορετικά τα πράγματα στη ζωή και να μην μας είχε κανένας ανάγκη… Όσο όμως υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν θα προσπαθήσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό τους».

Πηγή: ilialive.gr