Συνάντηση των υπουργών Παιδείας και Τουρισμού για τη «Λευκή Εβδομάδα»

Έως τις 17 Ιανουαρίου η απόφαση


ΕΛΛΑΔΑ
14:06
14/01/2014
Συνάντηση των υπουργών Παιδείας και Τουρισμού για τη «Λευκή Εβδομάδα»
1
loading

Έως την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ημερών της «Λευκής Εβδομάδας» όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο υπουργείο Παιδείας.

«Μελετάμε την πρόταση με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και όχι αποσπασματικά. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα εντάσσονται μέσα στο κοινωνικό και αναπτυξιακό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής» δήλωσε μετά την συνάντηση η κ. Κεφολογιάννη.

Την πρόταση για τη «Λευκή Εβδομάδα», θεσμό ο οποίος ισχύει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, προκειμένου να τονωθεί ο χειμερινός τουρισμός.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην παροχή δύο ημερών διακοπών που θα είναι κοντά στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν κατά το δοκούν την πενθήμερη ανάπαυλα. Σε κάθε περίπτωση, η «Λευκή Εβδομάδα» αναμένεται να ισχύσει μόνο για τα γυμνάσια και τα λύκεια και όχι για τα δημοτικά σχολεία. Εξάλλου, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας «το μεγάλο ζητούμενο είναι να μη ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Κατά της Λευκής Εβδομάδας έχει ταχθεί με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Σήφης Κοτσιφάκης. «Η κυβέρνηση βάζει τα επιχειρηματικά συμφέροντα μπροστά από τους γονείς και τους μαθητές, καθώς αποδέχεται να κλείσει εκείνη την περίοδο τα σχολεία επειδή έχουν κεσάτια τα ξενοδοχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσιφάκης στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων, Βασίλης Τόγιας, ζήτησε η Λευκή Εβδομάδα να είναι επιδοτούμενη από το κράτος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Johnny Floxie

    Δωρεάν wi-fi... Έξτρα διακοπές στα σχολεία...
    Σαμαράς, για πρωθυπουργός είναι άχρηστος αλλά για προεδρος 15μελούς σχίζει το παλουκάρι!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει