Η Μιλένα Αποστολάκη διετέλεσε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Γεννημένη στην Αθήνα, φοίτησε στο Αρσάκειο Ψυχικού και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών.

Η πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής έχει εργαστεί στη Νομική Υπηρεσία της Ολυμπιακής Αεροπορίας, έχει δουλέψει σε δικηγορικό γραφείο στην Ουάσινγκτον αλλά και σε άλλα πόστα.

Βουλευτής στη Β΄Αθηνών εξελέγη στις εκλογές του 2000, 2004, 2007 και 2009. Το 2001 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα βγήκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η Μιλένα Αποστολάκη παραιτήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την 1η Νοεμβρίου 2011 μετά τη διαφωνία της στην πρόθεση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κρίση χρέους.

Πλέον, η πρώην βουλευτής και πρώην υφυπουργός, έχει αποχωρήσει από τη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά την ενδιαφέρει ακόμη η πολιτική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ασκεί το επάγγελμα της δικηγορίας και της αρέσει πολύ να γράφει. Μάλιστα, έκανε τα πρώτα της βήματα στη συγγραφή για παιδιά. Η Μιλένα Αποστολάκη συνέγραψε το βιβλίο «Πολίτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι», το οποίο κυκλοφορεί από τη «Νομική Βιβλιοθήκη». Το βιβλίο το έχει αφιερώσει στο γιο της, Γιώργο, και τον πρόλογό του κάνει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος.

Μέσα από την αφήγηση, η πρώην υφυπουργός ως νομικός και μητέρα μιλά στα παιδιά για την έννοια της συμμετοχής, της οργάνωσής και της ένταξής τους σε ομάδα. Τους αναλύει το θέμα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους βάσει νόμου.
Το βιβλίο κλείνει με την κατακλείδα της μαμάς στο γιο της «Μην ξεχάσεις ποτέ στη ζωή σου αυτόν τον δρόμο, τον δρόμο της συμμετοχής. Γιατί είναι ο μόνος δρόμος που φέρνει αλλαγές και νίκες».

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».