Στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, όπως αποφάσισαν σήμερα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου τους.

«Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στην χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο εν μέσω μιας πανδημίας, μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ και γενικότερα στις Μεταφορές βρέθηκαν, μαζί με άλλους εργαζόμενους πολλών άλλων κλάδων, στην πρώτη γραμμή αυτού του ιδιότυπου «πολέμου», δώσαμε ΟΛΟΙ τον καλύτερο εαυτό μας, και κρατήσαμε ζωντανές και ασφαλείς τις συγκοινωνίες, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, τη σημασία της διατήρησης του Δημόσιου Χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών.

Με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο, με ενότητα και συλλογική δράση, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε, από εδώ και πέρα, νέους αγώνες για να αποκρούσουμε κάθε επίθεση σε θέσεις εργασίας και δικαιώματα. Για να καλυτερέψουμε τις συνθήκες δουλειάς μας, τις αποδοχές μας και να βελτιώσουμε τη θέση μας.

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα μνήμης για τα θύματα των εργατικών αγώνων, αλλά και η αφετηρία νέων διεκδικήσεων για τα δικαιώματά μας. Για να μη γίνουν τα «έκτακτα μέτρα» του σήμερα, η κανονικότητα του αύριο» αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.