Είναι από τους πιο γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς. Ο Σωτήρης Τζεβελέκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη συμπρωτεύουσα στη δραματική σχολή του Κυριαζή Χαρατσάρη.

Την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο την έκανε το 1968 στο έργο του Μολιέρου «Ταρτούφος».

Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και άρχισε να συνεργάζεται με πολλούς και αξιόλογους θιάσους. Την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο την έκανε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄70. Και παράλληλα έχει κάνει πολλές συμμετοχές και στην τηλεόραση.

Ο Σωτήρης Τζεβελέκος σήμερα δεν εργάζεται και ζει με τη σύνταξή του και τη σύζυγό του, επίσης ηθοποιό, Έφη Θεοχάρη.

Ένα διάστημα μάλιστα, δεν πτοήθηκε από την ανεργία και την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του και έτσι αποφάσισε να γίνει ταξιτζής. Άλλωστε, δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που «σνομπάρουν» τις άλλες δουλειές.

Ο Σωτήρης Τζεβελέκος είναι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει να εμφανίζεται συχνά. Προτιμά να μένει στο παρασκήνιο και να μιλά με το έργο του. Όμως, πλέον, αναγνωρίζει τις δυσκολίες που επικρατούν σε γενικό επίπεδο. Και ξέρει ότι όλοι οι συμπολίτες του αντιμετωπίζουν, λίγο ή περισσότερο, τα ίδια προβλήματα. Δεν το βάζει κάτω όμως.

Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει και παρακολουθεί τα δρώμενα ενώ λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο του, θα συμβούλευε τους νέους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι θέλουν να ακολουθήσουν.
Πάντως, τον ευχαριστεί που ο κόσμος ακόμη τον θυμάται, όταν τον συναντά.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».