Περάσαμε πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο με πολλά προβλήματα, πλημμύρισαν καταστήματα και κατοικίες, όπως περιέγραψε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ο οποίος έχει ζητήσει το νησί να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη σαρωτική κακοκαιρία.

Όπως περιέγραψε στην ΕΡΤ, λόγω κορονοϊού ήταν δύσκολο να μεταφερθούν σε άλλα σπίτια οι οικογένειες των πλημμυροπαθών,

Η κυκλοφορία στον περιφερειακό δρόμο διακόπηκε κι ενώ τα φαινόμενα υποχώρησαν μετά τις 3 επανήλθαν πιο έντονα στις 6 το πρωί και οι ζημιές επεκτάθηκαν σε όλο το νησί με κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων. 

Το αίτημα της δημοτικής αρχής Σκιάθου είναι να τεθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση από ΥΠΕΣ για τα έργα που θα χρειαστούν και για αποζημίωση όσων έπαθαν ζημιές.

Αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού, ο κ. Τζούμας είπε πως υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στο νησί το πρώτο 10ήμερο του αρτίου, πριν τις απαγορεύσεις, καθώς έφτασαν περίπου 200 άτομα μέσα σε μία εβδομάδα, από διάφορα μέρη του κόσμου, που είτε είχαν εξοχικό είτε φιλοξενούνταν είτε έψαχναν δουλειά. Όπως ανέφερε, πτήσεις εξακολουθούν να εκτελούνται και κίνηση εξακολουθεί να υπάρχει, αν και μειωμένη.