Αφρικανοί που πουλάνε ναρκωτικά, τσιλιαδόροι που «σκανάρουν» τους περαστικούς, τοξικομανείς που αναζητούν τη δόση τους.

Στην οδό Κύπρου και Πατησίων, εκεί όπου βρίσκεται το πάρκο που έφερε… ρήξη στις σχέσεις των κατοίκων της Κυψέλης με τον δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, τίποτα δεν θυμίζει τον παλιό (καλό) καιρό. Όταν οι κάτοικοι τάχθηκαν ακόμη και κατά των ΜΑΤ για να σταματήσουν τις μπουλντόζες. Όταν πάλι, εκείνοι επιτέθηκαν φραστικά -και όχι μόνο- στον κ. Νικήτα Κακλαμάνη για να βάλει «φρένο» στα σχέδια του για υπόγειο γκαράζ – πάρκινγκ στην περιοχή.

Τώρα, η περιοχή έχει μετατραπεί σε γκέτο. Αλλοδαποί όλο το 24ωρο έχουν καταλάβει το σημείο και πουλάνε ναρκωτικά, αδιαφορώντας για τους κατοίκους και τους περαστικούς. Κάθονται μπροστά από τα κάγκελα της οδού Πατησίων και φωνάζουν σε όποιον περάσει από μπροστά τους: «θέλεις μαύρο, κόκα». Μέσα πάλι στην πλατεία, στα παγκάκια κάθονται άλλοι. Αλλά κι εκείνοι βρίσκονται εκεί για να σπείρουν το θάνατο.

Στην παιδική χαρά που υπάρχει μέσα στην πλατεία, οι κάτοικοι δεν βγάζουν πλέον τα παιδιά τους για παιχνίδι. Φοβούνται μήπως τους επιτεθούν. Και δεν έχουν άδικο αφού οι Αφρικανοί γίνονται πολύ επικίνδυνοι, αν αισθανθούν ότι κάποιος τους υποπτεύεται.

«Έξω οι έμποροι και τα ναρκωτικά τους»

Με πανό κρεμασμένα μπροστά στην κεντρική είσοδο της πλατείας, οι κάτοικοι της Κυψέλης προσπαθούν να απομακρύνουν από την περιοχή τους, τους εμπόρους ναρκωτικών.

«Έξω οι έμποροι και τα ναρκωτικά τους από το πάρκο» γράφουν αλλά εδώ και 4 μήνες, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, η εικόνα καθημερινά είναι η ίδια. Οι έμποροι πουλάνε ναρκωτικά. Κρύβουν τα φιξάκια μέσα στο πάρκο και περιμένουν τους… πελάτες τους.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το έγκλημα που έχει γίνει στην περιοχή τους, αλλά μάταια. Οι μαγαζάτορες φοβούνται μην πέσουν θύματα ληστείας. Οι περαστικοί τρέμουν ακόμη και για τη ζωή τους. Κι αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο. Κάποιοι μάλιστα, οι λιγότερο αισιόδοξοι, εύχονται να είχε γίνει τελικά γκαράζ στην περιοχή για να μην έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το πρόβλημα των ναρκωτικών και των αλλοδαπών.

Για την ιστορία

Ήταν Ιανουάριος του 2009 όταν οι μπουλντόζες με εντολή της δημοτικής Αρχής, άρχισαν να καταστρέφουν το πάρκο, κόβοντας δεκάδες δέντρα με σκοπό να περάσει το «οικόπεδο» σε ιδιώτη προκειμένου το μέρος να μετατραπεί σε υπόγειο πάρκινγκ.

Αμέσως οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν και κατέφυγαν μαζί με φορείς της περιοχής στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση αυτών των σχεδίων.

Και μπορεί να τα κατάφεραν σε πρώτη φάση, αλλά τώρα βλέπουν το πάρκο να έχει μετατραπεί σε ένα ακόμη γκέτο από τα πολλά που υπάρχουν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Δείτε: