Σκέψεις ν’ αντικατασταθούν οι πλαστικές κάρτες εισόδου των πελατών στο σούπερ μάρκετ με αριθμημένες χάρτινες μιας χρήσης γίνονται στο υπουργείο Ανάπτυξης μετά τις καταγγελίες καταναλωτών ότι υπάρχουν καταστήματα τα οποία δεν τηρούν κατά γράμμα την προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Συνοικιακά κυρίως σούπερ μάρκετ, φέρεται να μην απολυμαίνουν κατά τις κάρτες που δίνουν στους πελάτες για να εισέλθουν και να ψωνίσουν ή κάποιοι που μπαίνουν χωρίς γάντια, αρνούνται να τις πιάσουν υπό το φόβο μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Οπότε μια από τις λύσεις που προτείνονται είναι αντί για πλαστικές κάρτες να υπάρχουν χάρτινες που θα φέρουν πάνω αύξοντα αριθμό (ας πούμε σαν τα χαρτάκια που παίρνουμε στις τράπεζες όταν περιμένουμε στην ουρά για να εξυπηρετηθούμε) και θα τις πετάει ο καταναλωτής μόλις εξέρχεται.

Άλλωστε ο ιός παραμένει πάνω στο πλαστικό ακόμη και για τρεις ολόκληρες ημέρες όπως επισημαίνει και το αμερικανικό ινστιτούτο του NIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases). Σε αντιδιαστολή στο χαρτί ο ιός μετά από 24 ώρες παύει να είναι βιώσιμος και να μολύνει άλλους.